Депутати не підтримали активістів, котрі борються проти забудови парку Нацвідродження

Депутати не підтримали активістів, котрі борються проти забудови парку Нацвідродження
  • Із вимогою заборонити будівництво у парку Нацвідродження прийшли на сесію 15 червня громадські активісти, противники будівництва «Вуличної академії».
  • Також вони заявили про ряд порушень  при укладанні нового інвест-договору на будівництво згадуваного соціально-спортивного центру,  зловживання службовим становищем членам  виконкому тощо.

Протестувальники заявили, що справою уже займається прокуратура.  Вони запропонували депутатам внести від свого імені на розгляд сесії проект рішення про заборону будівництва та скасування усіх попередніх рішень та дозволів, який перед виступом роздали усім народним обранцям у сесійній залі.  Однак охочих серед депутатів – не знайшлося. 

- 24 жовтня 2017 року за поданням депутата Андрія Шкули було винесено на голосування рішення про припинення будівництва в парку Національного відродження, - каже голова ініціативної групи, що бореться проти забудови парків Юлія Мамчак. - Результатом Вашого голосування стало скасування рішення виконкому Тернопільської міської ради №113 від 12 лютого 2014 року про погодження інвестиційної угоди №01/08/13, щодо будівництва готелю з закладом громадського харчування,  як такого що суперечить інтересам громади. Проголосувало «ЗА» -35 депутатів. Проте голосували ви за пропозицію Андрія Шкули в цілому «Про припинення будівництва в парку Нацвідродження».  

На цьому «нестиковка» не закінчилась. Адже, за словами активістки, уже невдовзі після голосування 8 листопада 2017 року без розгляду на сесії міської ради з’явилась нова інвестугода. 

- Уклали нову угоду з дивним формулюванням: «Сторони за Даною угодою стверджують, що з урахуванням рішення Тернопільської міської ради від 24.10.2017 року№ 7/19/10 «Про скасування рішення виконавчого комітету ТМР №682, скасування декларації про початок будівельних робіт» їх спільним інтересам відповідає необхідність внесення змін до договору №1/08/13 від  14.02.14 року з моменту підписання додаткової угоди та викладення Договору в новій редакції», - продовжує активістка. – Виходить, що комунальне підприємство уклало інвестугоду, яка вносить зміни в договір, який вважається недійсним та скасованим. На сесії 24 жовтня скасували рішення виконкому, яке дозволяло укладення цієї інвестугоди!

Зважаючи на ряд фактів, активісти запропонували депутатам проголосувати за проект рішення, згенерований громадою, аби раз і назавжди поставити крапку у цьому питанні. 

У відповідь міський голова заявив, що заява активістки не відповідає дійсності та є маніпуляцією. А всі  прийняті рішення сесії і виконкому, що були у справі «Вуличної академії», відповідають вимогам законодавства. 

- Хай прокуратура розслідує, - сказав голова. – Дочекаємось висновків, тоді будемо говорити про ті чи інші речі.  

Попри те, що депутати ніяк не відреагували на звернення активістів та не підтримали їх, громадськість таки сподівається бути почутою. 

- Через місяць – наступна сесія, - кажуть активісти. –  У депутатів ще є час. Ми чекаємо сміливців. 


 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Mila

    Це не депутати, а - моральні виродки!
  • Анонім

    Вони не голосували за ваші позиції ,а ви не голосуйте на виборах за тих так званих депутатів .Пора ту свободу гнати .Роздеребанили все місто  ,дійшло діло до парків . Ось чим вони займалися на тих сесія крім того ,що пиляли землю по клаптика х .Підніміть статистику кожне засідання це земельні питання .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up