Партнер рубрики Події

Фестиваль фарб, кінопоказ, лицарські бої, вареники, капусняк, - все це буде на святкуванні Дня міста у Збаражі

Фестиваль фарб, кінопоказ, лицарські бої, вареники, капусняк, - все це буде на святкуванні Дня міста у Збаражі

Святкування Дня міста Збаража триватиме 2 дні - 5-6 травня. На гостей чекають найкращі кавер-гурти Західної України, фестивалі та конкурси. Будуть також показові виступи і лицарські бої Клубу історичної реконструкції «Збаразький Гарнізон». А ще усі охочі зможуть подивитися фільм на стінах Збаразького замку. 

 

Перший день свята, 5 травня, буде приурочений спорту. Відбуватиметься велопробіг містом, змагання зі стрітболу. На честь дня міста відкриють турніру із міні-футболу. Кубок міського голови з цього виду спорту організовує місцева ДЮСШ.

- Таким святкуванням Дня міста ми хочемо пропагувати здоровий спосіб життя,- розповів міський голова міста Збаража Роман Полікровський. - Також по закінченню турніру, в центрі міста ми вирішили організувати фестиваль фарб HOLI. Кажуть, молоді має дуже сподобатись.

Після фестивалю фарб на стінах Збаразького замку демонструватимуть художній фільм. Скоріш за все, як розповідає міський голова, - це буде показ українського історичного фільму «Червоний».

Відео дня

Другий день, 6 травня, буде із не менш насиченою програмою. Протягом дня відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль-конкурс патріотичного мистецтва «Козацька слава», учасники якого змагатимуться між собою у виконанні різноманітних пісень і танців. Також протягом двох днів буде діяти фестиваль «Вареники та капусняк- Fest», на якому гостей частуватимуть найсмачнішими збаразькими варениками та капусняком.

О 14:00 відбудеться урочисте відкриття Дня міста і туристичного сезону Тернопілля.

- На офіційне відкриття святкування дня міста Збаража, ми запросили почесних гостей. З привітальними словами будуть виступати гості з делегації польських міст-побратимів Болеславець, Любомеш та Глубчице, місцеві народні депутати та обласне керівництво. На закінчення нашого святкування відбудеться гала-концерт за участі кращих кавер-гуртів Західної України Viktoriya Band, Gunz Live Band та Настасівські музики( живий звук). Окрім цього, буде багато різноманітних конкурсів та дитячих атракціонів,- розповів пан Полікровський.

До слова, міський голова Збаража пообіцяв подарунки тим, хто опублікує у "Фейсбук" найкращі фото зі святкування Дня Міста.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Герасимчук Ростислав

    А є детальніша програма? Ато незрозуміло коли лицарські бої і чи будуть вони взагалі?

    Тарас Горбаль (Tapacik) reply Герасимчук Ростислав

    Раджу уважно листівку прочитати. Особливо до кінця :)

    Герасимчук Ростислав reply Тарас Горбаль (Tapacik)

    Прочитав, то коли ж ті лицарські бої?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up