«Алея зірок» у Тернополі поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України»

«Алея зірок» у Тернополі поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України»

28 серпня до Дня міста «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новими іменами.

Відповідно до рішення виконкому «Про вшанування імен відомих людей міста Тернополя «Нові імена Алеї зірок»», цьогоріч, на «Алеї зірок» з’явиться бронзова колективна зірка «Захисникам та захисницям України».

«З метою вшанування та увіковічення видатних тернополян, попередньо ми нагадували та наголошували на тому, щоб мешканці і громадські організації надсилали свої пропозиції щодо кандидатів на присвоєння зірки, проте у цьому році пропозиції не були такі масові, як в попередні роки. Тож, зважаючи на  події в Україні, пов’язані з війною, прийнято рішення про встановлення єдиної бронзової зірки — на честь захисників та захисниць України», — пояснив міський голова Сергій Надал.

Офіційне відкриття зірки традиційно відбудеться 28 серпня під час відзначення Дня міста.

Відео дня

Зазначимо, що «Алею зірок» у Тернополі відкрили 28 серпня у 2011 році й щороку на ній з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток нашого міста та громади. Наразі у місті вже закладено 35 зірок. Їх виготовляють за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип'яка.

Нагадаємо, що Сергій Надал в ефірі на «Радіо ROKS» повідомив, що цьогоріч традиційних масових заходів до Дня міста не буде.

 Читайте також:

«Поки не буде перемоги, робити великі святкування недоцільно», — мер Тернополя про святкування Дня міста

Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» на Тернопільщині цьогоріч не відбудеться

Фестиваль Файного Міста відбудеться у Польщі в серпні. Що чекає на гостей?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лариса Богачик

    В нас війна,яке день міста
  • Лариса Данилишин

    Війна а Вам день міста люди гинуть
  • Ирина

    ... і будемо топтатися по них ногами....(

keyboard_arrow_up