Партнер рубрики Події

На Алеї Зірок в Тернополі чотири нових зірки

На Алеї Зірок в Тернополі чотири нових зірки

Традиційно на День міста, 28 серпня, тернопільську Алею зірок, що на вул. Гетьмана Сагайдачного, поповнили нові імена. 

 

Зірки відкрили з нагоди 150-річчя Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, українському актору театру і кіно, режисеру, педагогу, професору В’ячеславу Хім’яку; українському архівісту, педагогу, краєзнавцю, громадсько-культурному діячу, літератору Богдану Хаварівському та журналісту, громадсько-політичному діячу Григорію Бурбезі.

Зірки встановили вздовж будівлі Державного архіву у напрямку до Майдану Волі.

 

Відео дня

- Якщо зірки запалюються, значить це комусь потрібно, -  начальник управління культури і мистецтв міської ради Олександр Смик цитує класика. - На нашій алеї сьогодні запалилось одразу чотири зірки. Тернопіль сьогодні вшановує людей, які зробили багато не лише для нашої області, а й для всієї України. 

До слова запросили родичів та друзів покійних Богдана Хаварівського та Григорія Бурбези.

Символічно, що зірку видатного громадсько-культурного діяча із Теребовлянщини Богдана Хаварівського встановили навпроти входу в Тернопільський Державний архів, де він працював багато років.  

Свою зірку на Алеї Слави В'ячеслав Хім'як відкривав сам. Привітати його прийшли студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка, де викладає актор, знайомі, друзі та прихильники.

Зірку, присвячену 150-річчю Всеукраїнського товариства «Просвіта» відкривали представник Тернопільського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" Дарія Чубата та Роман Данилишин, який представляє Аргентинську "Просвіту". 

Міський голова Сергій Надал вручив сертифікати на зірки рідним відомих тернополян.

- Ці люди були справжніми патріотами, я з гордістю можу сказати, що ми відкриваємо зірки шановним у всій Україні людям, - зазначив Сергій Надал. 

До слова, щороку на Алеї у бронзових зірках тернового цвіту з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток міста.

Із зірками, які відкрили сьогодні пам’ятна алея налічує 28 зірки.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up