Амбулаторіям сімейної медицини області передали 29 новеньких автомобілів Renault

Амбулаторіям сімейної медицини області передали 29 новеньких автомобілів Renault
  • Автомобілі марки Renault Duster передали головним лікарям амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які зараз будуються чи відновлюються в Тернопільській області, 26 березня. 
  • До кінця року обіцяють придбати ще сто таких машин.

- Ми провели першу закупівлю автомобілів. Вартість кожного - близько 450 тис. гривень. До кінця року ми плануємо закупити 134 автомобілі, - каже начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук. - 19 машин - для нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 10 - для тих, які зараз реконструються. 

З допомогою нових машин сімейні лікарі зможуть оперативніше приїжджати на виклики та робити огляд пацієнтів. 

Відео дня

- Ми розумієм важливість цього питання з точки зору відчуття життя людей, - каже голова Тернопільської ОДА Степан Барна, - Сьогодні Тернопілля перебуває в умовах економічного розвитку. Сьогодні ми починаємо практичну реалізації ініціативи Президента із реформування сільської медицини. Завдяки позиції Президента України Петра Порошенка, генпрокуратури, українських суддів, нам вдалось повернути 1,5 мільярда доларів, вкрадених Януковичем. З цих грошей, майже 6 млн спрямовано на ініціативу Президента  "Допомога поруч", що розвиває сільську медицину.

П'ять машин поїде у Теребовлянський район. На одній із них до пацієнтів сіл Ілавче та Сороцьке буде їздити сімейний лікар Ілавченської амбулаторії Ольга Чайковська.

- Я маю водійське посвідчення та стаж водія. Тому їздити за кермом буду сама, - каже Ольга Чайковська. - Це для нас дуже хороша подія, тому, що село, де я працюю знаходиться за 15 км від райцентру і щоб надати справді якісну і вчасну  медичну допомогу - потрібно швидко доїхати на виклик Наша амбулаторія обслуговує 1974 людей і щоб встигнути робити вчасні огляди та приїжджати на виклики, такі машини дуже доречні. 

Водити машини будуть або самі лікарі, або водії. В ОДА переконують, що лікарі самі проявляють ініціативу до керування, дехто вже записався на водійські курси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • МММ

    краще було купити 1 танка на передову
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up