Амбулаторіям сімейної медицини області передали 29 новеньких автомобілів Renault

Амбулаторіям сімейної медицини області передали 29 новеньких автомобілів Renault
  • Автомобілі марки Renault Duster передали головним лікарям амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які зараз будуються чи відновлюються в Тернопільській області, 26 березня. 
  • До кінця року обіцяють придбати ще сто таких машин.

- Ми провели першу закупівлю автомобілів. Вартість кожного - близько 450 тис. гривень. До кінця року ми плануємо закупити 134 автомобілі, - каже начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук. - 19 машин - для нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 10 - для тих, які зараз реконструються. 

З допомогою нових машин сімейні лікарі зможуть оперативніше приїжджати на виклики та робити огляд пацієнтів. 

Відео дня

- Ми розумієм важливість цього питання з точки зору відчуття життя людей, - каже голова Тернопільської ОДА Степан Барна, - Сьогодні Тернопілля перебуває в умовах економічного розвитку. Сьогодні ми починаємо практичну реалізації ініціативи Президента із реформування сільської медицини. Завдяки позиції Президента України Петра Порошенка, генпрокуратури, українських суддів, нам вдалось повернути 1,5 мільярда доларів, вкрадених Януковичем. З цих грошей, майже 6 млн спрямовано на ініціативу Президента  "Допомога поруч", що розвиває сільську медицину.

П'ять машин поїде у Теребовлянський район. На одній із них до пацієнтів сіл Ілавче та Сороцьке буде їздити сімейний лікар Ілавченської амбулаторії Ольга Чайковська.

- Я маю водійське посвідчення та стаж водія. Тому їздити за кермом буду сама, - каже Ольга Чайковська. - Це для нас дуже хороша подія, тому, що село, де я працюю знаходиться за 15 км від райцентру і щоб надати справді якісну і вчасну  медичну допомогу - потрібно швидко доїхати на виклик Наша амбулаторія обслуговує 1974 людей і щоб встигнути робити вчасні огляди та приїжджати на виклики, такі машини дуже доречні. 

Водити машини будуть або самі лікарі, або водії. В ОДА переконують, що лікарі самі проявляють ініціативу до керування, дехто вже записався на водійські курси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • МММ

    краще було купити 1 танка на передову
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up