Партнер рубрики Події

Апеляція скасувала вирок Івану Чепесюку, якому за хабар дали 9 років ув’язнення

Апеляція скасувала вирок Івану Чепесюку, якому за хабар дали 9 років ув’язнення
Справу екс-голови Борщівської райдержадміністрації Апеляційний суд Рівненської області відправив на додаткове розслідування. Захисник обвинувачуваного вважає, що ця справа була шита білими нитками, натомість прокурор наполягає: вина повністю доведена

 

Вирок Чортківського райсуду, за рішенням якого екс-голову Борщівської райдержадміністрації Івана Чепесюка засудили до 9 років позбавлення волі за хабар, скасував Апеляційний суд Рівненської області.

Справу Івана Чепесюка суд відправив на додаткове розслідування до прокуратури Тернопільської області.

Відео дня
l>
  • Ця справа із самого початку була шита білими нитками – доказів вини немає, повна підтасовка фактів, – стверджує адвокат Івана Чепесюка Олександр Когут. – Записів і відеодоказів факту передачі та отримання хабара немає. Хабар передбачає давання і отримання, у цій же справі немає жодного доказу, що мій підзахисний ці гроші взяв.
  • Чоловік, який фігурував у справі як той, що заніс сумку із грошима до кабінету, в апеляційному у суді заявив, що ані пан Чепесюк, ані депутат не винні. Провина лежить лише на ньому. І що саме він хотів собі забрати усі кошти, каже захисник.

    • У суді він розповів, що разом з депутатом вони зайшли до кабінету і поклали сумку з грошима на стілець, - каже Олександр Когут. - Але Чепесюк її не брав! Де тут отримання хабара? Так можна будь-кого підставити. 

    Зараз Іван Чепесюк на волі. Під вартою перебував з січня до липня 2011 р.

    Нагадаємо, колишнього голову Борщівської РДА Івана Чепесюка за хабар 1 березня 2013 року засудили до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки, з конфіскацією половини майна. 

    Співучасники злочину – депутат обласної ради Віктор Лисак та районної ради Микола Микетейчук – на суді отримали 9 і 8 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

    Встановлено, що колишній керівник органу державної влади району вимагав та 15 січня 2011 року одержав від жителя міста Чернівці хабар в розмірі понад 280 тисяч гривень за вирішення питання про виділення земельної ділянки для ведення селянського господарства площею 1 гектар, повідомили у прес-службі обласної прокуратури. 

    Кошти колишній посадовець отримав за попередньою змовою з депутатом обласної ради, який одночасно є членом комісії облради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, а також з депутатом районної ради-членом комісії райради з питань використання земель, природних ресурсів, розвитку села та аграрної політики

    Іван Чепесюк зі своїм захисником подали апеляцію у 26 сторінок.

    • 35 пунктів дають підстави повністю виправдати мого підзахисного, - стверджує Олександр Когут. - Аби уникнути упередженості, апеляційна справа слухалась на Рівненщині.  

    Апеляцію подавала і прокуратура. І якщо обвинувачені та їхні захисники вимагали виправданого вироку та дорозслідування, то прокурор, який підтримував обвинувачення в суді, просив суворішого покарання.

    Довідка

    Четверо представників органів влади та місцевого самоврядування були засуджені та отримали реальні терміни покарання за хабарництво в Тернопільській області протягом 2011-2013 років. В 2011 році до 5 років ув’язнення засудили сільського голову одного з сіл Заліщицького району. У 2012 році на три роки відправили до в’язниці сільського голову з Борщівського району. У 2013-му голову сільради з Козівского району засудили до 5 років ув’язнення, а 1 березня 9 років дали екс-голові Борщівської РДА Івану Чепесюку. Наразі його справу відправили на додаткове розслідування.

     

     

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up