Партнер рубрики Події

Атака з боку Росії. Що потрібно знати тернополянам — НАЙВАЖЛИВІШЕ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Атака з боку Росії. Що потрібно знати тернополянам —  НАЙВАЖЛИВІШЕ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • З 4.35 24 лютого зі сторони Росії у бік України почалися обстріли: гатять ГРАДами, з мінометів та іншого озброєння. 
  • Яка ситуація у Тернополі. "20 хвилин" відстежує ситуацію. Про найголовніше будемо повідомляти на сайті та в наших соцмережах. 
  • Довіряйте лише офіційним та перевіреним джерелам.
  • Зберігайте спокій. 

21.00  Офіційно! За кожну вбитого окупанта ми будемо виплачувати військовослужбовцям з Тернопільщини 30 000 грн!

"Закликаю інші обласні ради підтримати цю ініціативу. Також прошу представників великого бізнесу долучитися і створити преміальний фонд для виплати винагород за вбитих ворожих осіб!", наголосив Михайло Головко.

18.00 Не виставляти власні блокпости

Відео дня

Працівники поліції Тернопільщини звертаються до мешканців області не виставляти власні блокпости. Потреби у цьому немає. Блокпости стоять на всіх основних в'їздах та виїздах в Тернопіль та райцентри. Усі стратегічні об'єкти краю під охороною. 

Виходити на вулицю із мисливською зброєю наразі не потрібно, повідомляє поліція Тернопільської області.

Хто бажає долучитися до охорони та хоче допомогти силовикам, може вступати до лав тероборони ЗСУ (звертайтесь в територіальні військкомати).
 
Члени громадських формувань, які бажають допомагати силовикам, можуть заступати в спільні наряди по патрулюванню Тернополя та краю. Для цього звертайтеся в територіальні відділи та відділення поліції. 

 

14.00 Глава держави: Будуть зняті санкції з усіх громадян України, які готові захищати країну у лавах Сил ТрО

З громадян України, щодо яких нині діють обмежувальні заходи і які готові стати на захист суверенітету й територіальної цілісності держави та боронити країну у лавах Сил територіальної оборони, будуть зняті всі санкції. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час брифінгу в Офісі Глави держави.

«Ми знімемо санкції рішенням Ради національної безпеки і оборони з усіх громадян України, які готові зі зброєю в руках захищати нашу державу у складі територіальної оборони», – сказав він.

«Кожен, хто має бойовий досвід і може приєднатися до оборони України, повинен негайно прибути до відповідних центрів комплектації Міністерства внутрішніх справ», – сказав Глава держави.

13.00 Жодних тренувальних сирен в області не буде. Всі сирени, які звучатимуть сьогодні - важливі до виконання, ОДА.

11.30 Нацполіція видаватиме зброю ветеранам органів внутрішніх справ

24 лютого, Голова Національної поліції України Ігор Клименко віддав керівникам Головних управлінь Нацполіції в областях.

Ветеранам органів внутрішніх справ, які готові захищати Україну, видаватимуть зброю. Процедура буде максимально спрощена через агресію Російської Федерації, оскільки Верховна Рада України підтримала рішення про введення воєнного стану на території держави.

Видача зброї ветеранам має на меті підсилити діяльність правоохоронних органів України у забезпеченні правопорядку на території населених пунктів України.

11.25 Увага! Тернополяни у випадку оголошення евакуації зможуть знайти прихисток у храмах міста

  • церква Св. Священномученика Йосафата – вул. Лучаківського,5;
  • церква Св. Василія Великого – вул. Новий Світ,14;
  • церква Св. Софії Премудрості Божої – вул. Кривоноса, 2-А;
  • церква Перенесення мощей Св. Миколая – вул. Карпенка- Миру;
  • церква Св. Архистратига Михаїла – вул. 15 Квітня, 1-А;
  • церква Св. Апостола і Євангелиста Івана Богослова – просп. Злуки, 14;
  • церква Всіх Святих Українського Народу – вул. 15 Квітня, 43-А;
  • церква Успіння Пресвятої Богородиці – вул. Острозького, 14;
  • церква Матері Божої Неустанної Помочі – б-р Данила Галицького, 1-Б.

11.10 Відновили міське та міжобласне сполучення. Можливо, деякі заправки припинять роботу, щоб був резерв пального

11.05 Що необхідно покласти у тривожну валізу?

  • Гроші та документи, зокрема, паспорт і копії усіх необхідних документів (свідоцтво про народження, військовий квиток, документ про освіту, трудова книжка, пенсійне посвідчення, документи на власність);
  • Техніка: зарядні пристрої до телефонів, радіоприймач, ліхтарик, сигнальні пристрої, компас, годинник, компактний набір інструментів, ніж, пакети для сміття, блокнот, олівець, нитки, голки, сірники, запальнички.
  • Одяг та засоби гігієни: теплий одяг, термоковдра, якщо є, спідню білизну, зручне взуття, засоби особистої гігієни.
  • Посуд та харчі: візьміть ємкості, в яких можна приготувати, розігріти і зберігати їжу, розрахуйте воду і харчі на 3 доби, беріть продукти, що довго зберігаються.
  • Медикаменти: аптечку, включно з медичними препаратами, які вживаєте щодня, а також рецепти на медикаменти.

11.00 Поліція просить громадян повідомляти про підозрілих людей на вулицях

Зокрема особливу увагу слід звертати на людей з елементами червоного кольору на одязі.

У зв’язку з агресією Російської Федерації на території України поліція посилила заходи із забезпечення правопорядку на вулицях сіл і міст держави. Поліцейські наряди забезпечують безпеку громадян та публічний порядок.

Разом з тим правоохоронці звертають увагу людей на необхідність приділяти підвищену увагу підозрілим особам та предметам. Про всі підозрілі речі, а також підозрілих осіб з червоними елементами на одязі слід повідомляти на спецлінію поліції 102.

Також просять усіх цивільних громадян не виходити на вулицю у форменому або тактичному одязі.

9.30 РІШЕННЯ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ:

➡️ Призупинені роботи дитячих садочків, шкіл та закладів профтехосвіти. Прохання до всіх дітей залишатися вдома з батьками. Батькам залишатися з дітьми, подбати та заспокоїти старших родичів.

➡️ Через запровадження військового стану, у Тернополі була оголошена повітряна тривога. Відповідно тимчасово зупинено рух громадського транспорту. Після того, як буде отримана інформація про припинення повітряної тривоги, рух громадського транспорту буде відновлено.

➡️ Щодо роботи міжобласного громадського транспорту, рада оборони Тернопільщини прийняла рішення зупинити рух автобусів з області. Автобуси, які прибувають в область, їдуть за графіком. Також працюють внутрішньообласні рейси.

➡️ Поліція Тернополя працює в посиленому режимі.

➡️ Сьогодні в Тернополі розгортаються блок-пости на в’їзді у місто. На блок-постах будуть працювати виключно працівники поліції, військовослужбовці Нацгвардії та Збройних сил.

➡️ Прохання до всіх, хто є резервістами 1 та 2 черги терміново з’явитися у військовий комісаріат, щоб пройти реєстрацію для призиву у Збройні сили України.

"Прошу до цього ставитися з розумінням та допомагати нашим силовикам. Наголошую, якщо ви чуєте сигнал повітряної оборони, негайно спустіться в підвал чи захисне приміщення. Зберігаємо спокій. Ворогу не вдасться посіяти паніку! Слава Україні!", наголосив Сергій Надал.

9.00 На в’їзді до обласного центру працюватимуть блокпости , - повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

9.00 УВАГА!!! Рішення ради оборони Тернопільської області

 

8.50 Що робити після отримання сигналу "Увага всім!!!"

8.10 Оголошена евакуація

 У районі 44-ої артилерійської бригади оголошена евакуація населення, яке проживає поблизу. Варто якнайшвидше евакуюватися у захисні приміщення або в підвали вашого будинку. У МВС радять українцям до оповіщення сирени перебувати вдома, але тримати "тривожну валізу" напоготові.

8.00 У Тернополі вранці зупинили громадський транспорт. Про це повідомила міськрада

"Ми змушені зупинити громадський транспорт у Тернополі в цілях безпеки – таке рішення ради оборони Тернопільської області. Закликаємо вас: без необхідності не виходьте з дому!".

7.20 У пресслужбі Тернопільської міської ради повідомили: в Тернополі школи та садки переходять на дистанційне навчання. 

— Увага! Садочки і школи працювати не будуть. Залишайтеся вдома разом зі своїми дітьми, зателефонуйте і заспокойте батьків. Виходьте на роботу за крайньої необхідності. Я зараз – на терміновому засіданні оперативного штабу, — зазначив міський голова.

 

Всю інформацію про ситуацію в Україні та Тернополі ми оперативно висвілюємо у Telegram-каналі та групі Viber

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up