Партнер рубрики Події

Аварійний причал на Циганці розвалюється: чи планують з ним щось робити? «20 хвилин» дізналися

Аварійний причал на Циганці розвалюється: чи планують з ним щось робити? «20 хвилин» дізналися

На пляжі «Циганка» є причал, який уже кілька років в аварійному стані. Він частково зруйнований. Однак деякі тернополяни продовжують заходити на нього. Журналісти «20 хвилин» дізналися, що планують робити з ним.

Причал деякі тернополяни використовують для стрибків у воду. Однак робити це заборонено. На ньому є відповідні попереджувальні знаки. До того ж, платформа руйнується, тож виходити на неї небезпечно.

В якому стані причал

Журналісти «20 хвилин» оглянули причал на «Циганці». Значна частина конструкції зруйнована. Вхід на платформу розвалюється. Щоб тернополяни не виходили на причал, вхід перекрили мотузками. Проте деяких відпочивальників це не зупиняє і вони попри небезпеку виходять на платформу.

Обвалилась не лише платформа, а і поручні. Вони зламані. Для порівняння, на початку червня у платформі були зламані кілька дошок. Ось який вигляд вона мала кілька тижнів тому:

Відео дня

Планують демонтувати

Ми звернулися за коментарем до КП «Об’єднання парків, культури і відпочинку м. Тернопіль» та запитали, чи планують відремонтувати або повністю демонтувати аварійну конструкцію. Як розповів директор підприємства Микола Ткач, причал найближчим часом демонтують.

– Оскільки цей причал вже багато років в аварійному стані, його вирішили демонтувати. Відповідне рішення затвердили члени виконавчого комітету. З понеділка його мають демонтувати. Новий причал на цьому місці не передбачено, оскільки в ньому немає потреби. Човни там не швартуються, там розташована відпочинкова зона. Ремонтувати його теж не планували, оскільки він вже в аварійному стані.

Пан Микола каже, що конструкцію вже почали розбирати та знімати дошки. Тернополян просять не заходити на цей причал, оскільки це небезпечно.

А як вважаєте ви, чи потрібно демонтувати аварійний причал, чи його варто відремонтувати? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Orysia Marchevska

    Вважаю, що за два роки можна було його відремонтувати, оскільки тернополянам цей місток подобається і роками його активно використовували. Сумно, що чиновники думають інакше.
  • Oksana Zhulytska

    А полагодити не можна????
  • Оксана

    Після кожної зими причалик потребує ремонту. Як і інше (лавочки, фонтанчики, качельки...)
  • Наталя

    Списати пару лямів і поремонтувати

keyboard_arrow_up