Партнер рубрики Події

Авто в'їхало в Катедру та понищило церковне майно. Подробиці нічного інциденту у Тернополі (ВІДЕО)

Авто в'їхало в Катедру та понищило церковне майно. Подробиці нічного інциденту у Тернополі (ВІДЕО)

Про нічний інцидент, який стався вночі, 23 квітня, повідомляють у соцмережах. Деталі дізналися журналісти «20 хвилин».

До собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в’їхав автомобіль, який пошкодив церковне майно та плащаницю.

На місце події викликали поліцію та рятувальників. Стався інцидент близко 00:40.  

– Рятувальники, які прибули на місце події здійснили заходи для запобігання пожежі та деблокували авто, – повідомила речниця управління ДСНС в області Ірина Крупа.

Відео дня

На офіційній сторінці храму у фейсбук повідомили, що ніхто не постраждав. Служби відбуватимуться згідно графіку. 

Також в соцмережах поширюють нічні відео з храму.

– Хочемо повідомити, що цієї ночі в нашому храмі відбулася прикра подія: акт вандалізму. Ніхто не постраждав. Усі деталі події повідомить Управління Національної Поліції в Україні. Богослуження у храмі відбуваються згідно графіку.

У поліції підтвердили, що в результат інциденту потерпілих немає. На місці події працювали працівники поліції, управління поліції охорони, рятувальники та фахівці інших екстрених служб.

– 23 квітня близько 00.40 до співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від священнослужителя Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) про те, що всередину храму в’їхав автомобіль, – кажуть в поліції. – Виїхавши на виклик, працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно.

Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучили та помістили на арештмайданчик. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту.

Також у поліції повідомили, що у водійки відібрали аналізи для перевірки вмісту алкоголю та наркотиків в організмі. Наразі очікують на результати експертизи. 

У відкритих реєстрах нам вдалося дізнатися інформацію про автомобіль, який в'їхав у святиню. Це модель AUDI A3 2014. Коштує такий автомобіль 14-16 тис. доларів. 

В соціальних мережах також поширюють інформацію про винуватицю ДТП. Вона працювала у медичному університеті. Там повідомляють, що вона вже не є працівницею Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Її звільнили з посади асистента декілька років тому

Журналіст «20 хвилин» побував на місці інциденту. Вхідних дверей немає. Всередині вже прибрали наслідки нічної аварії.

Священослужителі кажуть – прибирали всю ніч. Багато майна понищено, але плащаницю встановили на своє місце. Також демонструють сліди на підлозі від колес.

Тернополяни, які прийшли до храму, обговорюють нічний наїзд на святиню.

– Прикро дуже, що таке сталося, та ще і перед Великоднем. Але Бог суддя тому, хто це зробив. Можливо, людина зробила це не навмисно, – кажуть люди.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (394)
  • Читач32

    Вже п'ятий день після інциденту, а пояснень і вибачень перед тернополянам так і немає...чекають поки забудеться...
  • Валентина Гриців

    Заїхв і поїхав навіщо ходить ногами в теперішній час посвятив паску та і виїхав тепер можна і на диван заїхати
  • Oksana Kushnir

    Я те все послала на офіс президента
  • Бодя Олегович

    Горітиме в пеклі

keyboard_arrow_up