«Барні помирав у страшних муках». Сусідські війни: хто відповість за смерть отруєного собаки (відео 18+)

«Барні помирав у страшних муках». Сусідські війни: хто відповість за смерть отруєного собаки (відео 18+)

Кажуть, що істина народжується в суперечках, але внаслідок цих конфліктів можуть страждати інші. Так, результатом сварки двох сусідів стало отруєння собаки одного з них. А подія трапилася у Монастириськах.

За версією чоловіка, Барні отруїли сусіди. З камер спостереження на його подвір’ї видно, що хтось дійсно кидає псові їжу, а після цього тварина за декілька годин помирає. Подробиці смерті пса та свої версії, хто причетний до цього, він розповів журналісту «20 хвилин».

«Я знаю, що Барні отруїли»

За словами пана Володимира, 3 січня, о 23.17 з боку спільного з сусідом паркану хтось кинув отруєний шматок хліба, а після того, як Барні його з’їв, за декілька хвилин у тварини почалися конвульсії. Вона то падала, то бігала, не помічаючи нікого.

Відео дня

– Спочатку ми подумали, що в пса може бути сказ, та проконсультувавшись з ветеринаром, стало зрозуміло, що Барні отруїли, – каже чоловік.  – Ми рятували його три години, як могли, але даремно.  Він помирав на наших очах у страшних муках, а ми не могли нічого вдіяти.

Спроба взяти пса на руки, аби відвезти до ветеринара, не увінчалася успіхом, адже той не розуміючи своїх дій, навіть пробував вкусити власного господаря.

Про смерть внаслідок імовірного отруєння свідчить і розтин тварини, який провели наступного дня. Чоловік надав документи від ветеринара.

Потерпілий звернувся в поліцію. Відповідне звернення правоохоронці підтвердили для "20 хвилин".

«Не ладимо з сусідом декілька років»

За версією господаря, пса міг отруїти його сусід, адже саме з боку його подвір’я псові щось кинули. До того ж на відео з камер спостереження видно, що хтось біля паркану дійсно в той момент перебував.

– Від паркану з боку дороги понад сорок метрів, навряд це хтось кинув звідти, – продовжує Володимир. – Саме сусід міг це зробити. Я знаю його багато років, з ним ми не ладили ніколи. До того ж ми з ним судимося вже четвертий рік, адже сусід Микола разом з дружиною Катериною висвітлювали наше приватне життя через поставлену на їхньому  подвір’ї камеру спостереження.

За словами Володимира, сусід – пан Микола не визнає своєї провини. У сусіда також є собака породи кавказька вівчарка, а тому у версію, що хтось чужий з подвір’я Миколи підкинув отруйну їжу Барні, чоловік не вірить.

«Мені не потрібна смерть пса»

Ми зателефонували до сусідки пана Володимира Катерини, дружини пана Миколи.

Вона пояснила, що зробити такий вчинок не могла ані вона, ані її чоловік, адже самі вдома мають власного пса, а тому розуміють, наскільки близькою може бути домашня тварина.

– У той день мене в будинку не було, а чоловік спав на кухні, бо наразі ми робимо в домі ремонт, – каже вона. – Декілька разів переглядали власні камери спостереження. Нікого в нашому дворі в той вечір не було.

До того ж смерть пса пані Катерині, каже, непотрібна, адже 11 січня в них з сусідом мало пройти судове засідання, яке матиме продовження, адже остаточний висновок суд так і не виніс.

– Що має статися, аби я напередодні суду отруїла собаку сусіда? Його звинувачення нічим не підтверджені та необґрунтовані, – запевняє жінка.

«Живемо, як на злітному майданчику»

Сусідка також розповіла, що через діяльність пана Володимира вже декілька років вони з чоловіком не можуть спокійно жити.

– Він вдома займається деревообробною промисловістю, через це на нашому подвір’ї постійно пил від дерев, до того ж, живемо ми в постійному шумі, – каже жінка. – Інструменти та станки чуємо з восьмої ранку і до вечора, а на всі зауваження чоловік не реагує. Через це ми і звернулися до суду, бо живемо як на злітному майданчику.

Жінка каже, що зверталася до декількох служб податкової, Держпродспоживслужби, екологів, але жодну з них сусід на подвір’я не впустив.

 

«Дана ситуація нічим не закінчиться...»

Юрист Василь Михалюк

– Розглянемо дану ситуацію з двох сторін. Господарі, тварину яких отруїли, зробили вірно, адже засвідчили даний факт в поліції.

Тим сусідам, яких звинуватили в отруєнні собаки, не потрібно нічого робити, адже ми не можемо точно сказати, що пса отруїли саме вони. Їх вину мають довести правоохоронці, а люди не мають виправдовуватися.

Швидше за все, дана ситуація нічим так і не закінчиться. 

 

"Немає неспростовних доказів, що це були сусіди"

Ростислав Небельський, юрист

– Якщо пса дійсно отруїли сусіди, Володимир має зібрати всі докази, які він має. Далі необхідно подати заяву про злочин до поліції. За два дні йому необхідно перевірити, чи дійсно за фактом жорстокого поводження з тваринами (карається арештом до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років) порушили кримінальне провадження. 

Далі залишається слідкувати та контролювати просування даної ситуації. Можливо, винні в отруєнні пса самі зізнаються в провині під тиском суду. Але довести, що це були саме сусіди, важко, адже немає неспростовних доказів.

 

Як помиритися сусідам-ворогам?

Психолог Михайло Козюк

– Варто запам’ятати, що учасники конфлікту мають на меті порушити психологічні кордони, це ті рамки, порушення яких викликає емоції: злість, заздрість, страх, гнів тощо.

 Для того, щоб налагодити дані рамки потрібно дотримуватися наступних правил:

- говоріть про те, що вам не подобається;

- вмійте вислухати та прийняти аргументи протилежної сторони;

- спробуйте знайти компроміс, іноді заради нього потрібно навіть урізати власні амбіції.

Владнати конфлікт між двома близькими людьми, а сусіди також є близькими, потрібно через компроміс. Іншого ефективного способу немає. Такі дії будуть дієвими, якщо ви цінні для людини.

Якщо це необхідно, ведіть діалог в юридичній площині. Тобто ви можете сказати, що поскаржитеся в правоохоронні органи. Можете дійсно це зробити, але зауважте, що такі дії не владнають конфлікт, а навпаки можуть розпалити його з новою силою.

Деякі люди схильні до конфліктів психологічно, у такому випадку ніякі аргументи до них дієвими вже не будуть.

 

"Труїти собаку не мали права"

Людмила Чеховська, зоозахисниця

– Яка б історія між сусідами не була, собаку труїти не мали ні морального, ні людського права. Якщо є відео, що підтверджує вину сусідів, то поліція має оперувати фактами стосовно конкретного протиправного вчинку.

Якщо домашню собаку не вдалось врятувати, господарі повинні домогтись відкриття кримінального провадження, викликати поліцію. Дочекайтеся приїзду слідчо-оперативної групи, напишіть заяву саме про злочин – про порушення кримінального кодексу за ст. 299 ККУ щодо вбивства тварини, що призвело до її фізичного страждання і морального страждання членів сім'ї.

Відправте тіло тварини на експертизу для з'ясування причини смерті (у нас таку експертизу може здійснювати лише державна ветеринарна лабораторія).

 

А як вважаєте ви, хто правий в даній ситуації? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up