Шахраї виманили гроші у батьків дітей, які постраждали під час пожежі на Тернопільщині

Шахраї виманили гроші у батьків дітей, які постраждали під час пожежі на Тернопільщині

У соцмережах батьки дітей, які постраждали під час вибуху в Угринові, повідомляють про шахраїв, які збирають кошти на їхніх синів. 

"На превеликий жаль, у нашому горі почали наживатися шахраї, використовуючи нашу інформацію стосовно дітей, які постраждали 03.01.2020 року в с. Угринів. Це скріншоти, у яких розміщені номери фейкових Карток. Перш ніж допомагати нам, дзвоніть за номером 0677913704 і уточнюйте інформацію!!!", - пише на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Корба.

27 січня близько 13:00 до неї зателефонував чоловік і представився працівником банку на ім'я Роман. Він заявив, що на її рахунок надходять великі суми коштів і вони не поміщаються на її електронний гаманець. Невідомий запропонував здійснити кілька маніпуляцій для отримання цих грошей.

Відео дня

Увійшовши в довіру, чоловік порекомендував зняти з рахунку частину коштів та перекинути їх на вказані рахунки. Таким чином жінка на 17 тисяч гривень через iBox поповнила мобільні телефони кільком абонентам.

Після цього вона, знявши зі свого рахунку гроші, почала перекидати їх через банківський термінал  на картки, які диктував по телефону невідомий.

Проте електронний гаманець банк заблокував через перевищення ліміту і додзвонювач сказав піти в фінустанову та  розблокувати його. Жінка так і зробила, скориставшись допомогою працівника банку. Останнього зацікавила сума, яку перекидала жінка. Проте відвідувачка запевнила, що все гаразд, а гроші йдуть на благодійність.

У результаті таких маніпуляцій мешканка села Угринів віддала невідомому 365 тисяч гривень. Звернулася до поліції потерпіла лише через півтора доби після злочину, коли зрозуміла, що гроші віддала шахраєві.

За словами Олександра Богомола, начальника ГУНП в Тернопільській області, поліцейські звернулися до працівників банківських установ заблокувати викрадені кошти. На даний час проводяться заходи по інших регіонах України, аби встановити злочинців та притягнути їх до відповідальності.

- Злочин набув відповідного резонансу, перебуває на контролі голови Нацполіції. Ми проведемо максимальні оперативні заходи, щоб повернути кошти. За первинною інформацією, шахраї дзвонили з Дніпропетровської області. Наші колеги допомагають у проведенні слідчих дій. Одна з версій - дзвонили з місць позбавлення волі.

Даний факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 190 частина 3 ККУ.

Нагадаємо, що 8 дітей віком від 12 до 17 років постраждали від вибуху газу під час репетиції Різдвяного вертепу в селі Угринів Підгаєцького району. У всіх потерпілих медики констатували  опіки обличчя та кінцівок 1-2 ступеня. На сьогодні чотирьох уже виписали на амбулаторне лікування додому, ще четверо продовжують перебувати у лікарні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Світлана Фостик

    Скільки  вже писали, що банк не дзвонить  клієнтам і не вимагає є казати рахунків. Невже  так важко  було  перетворити в банк  і поцікавитись,чому потрібно  робити такі маніпуляції з  коштами. Це провертали  ті, хто знав про це. Хлопчика ці гроші потрібного ніж тій наволочі, яка  наживається на  чужій біді. Дай Бог, щоб  наволоч цю знайшли, хоч це важкувато.
  • Pavlo Orestovich

    Вакуум в головах
  • David Starr

    Що тут дивуватись, аферисти були і будуть завжди і питання моралі для них недоречне.

    ВолодяУкраїна!!! reply David Starr

    Ні Давиде кібер поліція має працювати а не віндоуси встановлювати:)в Тернополі такого не має бути в загалі за що їм тільки зарплатню платять зловили до зарплати добавили і тоді буде порядок понастворюють всяки груп і їм подібних!

    David Starr reply ВолодяУкраїна!!!

    Претензії до когось виставляти ми вміємо добре, ще б за собою навчитись дивитись )

    ВолодяУкраїна!!! reply David Starr

    Згідний Давиде не святий :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up