«БебіКо» святкує 9 років: чим став центр для «сонячних» дітей та їхніх батьків

«БебіКо» святкує 9 років: чим став центр для «сонячних» дітей та їхніх батьків

19 вересня Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» відсвяткував свій День народження. Для дітей організували свято в одному з розважальних центрів Тернополя.

Діти стрибали на батуті, сухому басейні, лабіринті, каталися на машинках і гірках, а також мали майстер-клас з кінетичним піском і смакували піцою.

- Традиційно ми свій День народження святкуємо цікаво, щоб і батьки могли поспілкуватися і діти розважитися, - розповідає голова громадської організації Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» Ольга Гордієнко. – Сьогодні маємо невеличку програму в «Мадагаскарі». Батьки зійшлися на думці, щоб не запрошувати аніматорів, щоб діти вільно кожен у своєму темпі посвяткував, пострибав, побігав, покатався на атракціонах, щоб ніхто їм не заважав, і вони порозважатися зі своїми братиками і сестричками, а батьки поспілкувалися між собою, бо їм дуже потрібне таке спілкування.  

Відео дня

За 9 років центр «БебіКо» об’єднав 282 родини, які зверталися по допомогу чи отримували консультації. Це сім’ї, де народилися діти з синдромом Дауна, із розладом аутичного спектру, із ДЦП.

  • Починали ми з чотирьох родин, які мали 3-річних діток з синдромом Дауна, - пригадує пані Гордієнко. - Ми навіть не мали куди ходити в садок, альтернативи у нас не було. Єдиний варіант був – це садок №8, але нас це не влаштовувало. І ми починали з занять зранку до вечора по годині- по пів. Мали певні напрацювання, брали програми з інших країн і міст і впроваджували їх тут. Почали працювати з батьками, з мамами. Потім ми визначилися, що хочемо йти в звичайний садок і опрацювали механізм як ця інклюзія буде у нас впроваджуватися. Тепер наші діти ходять в звичайні садки, в інклюзивні класи звичайних шкіл. Звичайно, це робота усієї держави, але якби не такі організації як наша, то не було б того результату. Найкращим результатом нашої праці є те, що діти з синдромом Дауна, яким виповнилося 10-12 років, є влаштованими в житті.

Вони ходять в школу, відвідують секції: флорбол, футбол, плавання, біг. Діти відвідують усі загальноміські заходи інклюзивного характеру. До речі, більшість дітей на цих заходах - це діти з «БебіКо».

Тут кажуть, що діти не мають якихось особливих потреб, вони просто потребують бути в суспільстві.

- Ми хотіли б, щоб менше народжувалося дітей з синдромом Дауна, але, на жаль, на це неможливо вплинути, ніяк не можна змінити, тому виходимо з того, що є, і намагаємося допомагати батькам жити і розвивати своїх дітей, - розповідає співрозмовниця.

Тепер колектив «БебіКо» - це команда з восьми практичних психологів, педагогів, спеціалістів, студентів-волонтерів. Вони організовують чимало цікавих заходів для дітей. Майстер-класи, флешмоби, показ мод, танцювальний фестиваль, дитячий табір – для дітей використовують найрізноманітніші можливості жити цікаво.

- «БебіКо» нас надихає, тут наставляють наших дітей, що вони все можуть, все знають і все розуміють,- розповідає мама сонячного хлопчика Віктора Лілія Музика.

Більше про життя сонячних діток, про те як вони ростуть з «БебіКо», про що мріють і яких успіхів досягають, читайте у наших наступних публікаціях.

 

Довідка

Тернопільська обласна громадська організація «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» – це неприбуткова юридична особа, створена 16 вересня 2010 року.

Програма організації спрямована на вирішення проблеми інтеграції та соціалізації дітей та молоді з синдромом Дауна. 

Адреса:

“Центр “БебіКо””, вул. Федьковича 14/2, м.Тернопіль, 46008, Україна

Графік роботи: пн – пт з 9:00 – 17:00, вихідний: субота, неділя.

Телефони: +38 067 75 58 968, +38 097 906 10 99

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up