Як бережанець став режисером та продюсером кліпу на пісню відомого учасника "Голосу Країни"

Як бережанець став режисером та продюсером кліпу на пісню відомого учасника "Голосу Країни"
  • Кліп, у якому знялись зірка серіалу "Школа", дворецький із проєкту "Пацанки" та відома телеведуча створив хлопець, який народився у Бережанах. Звуть його Тарас Буздиган. 
  • Про дебют в ролі режисера, свій творчий шлях та прихований зміст пісні Тарас розповів журналістам "20 хвилин". 
  • Після виходу пісні користувачі соцмереж запустили новий флешмоб під назвою #ЯВІДПУСКАЮ.

Кліп на пісню під назвою "Час", який виконав учасник "Голосу Країни" Артем Мурач, більш відомий під псевдонімом Art Demur, презентували 1 грудня. 

Режисером на продюсером кліпу став наш земляк родом із Бережан Тарас Буздган. Він вже встиг стати відомим в Україні, як ведучий, актор, журналіст, а зараз представив першу відеороботу. Хлопець каже, що вона має особливий зміст.

- Цей рік змінив усе. Ми вчимося дивитись на життя під іншим кутом, бачити нові можливості і знаходити сили рухатись вперед. Саме про це пісня “Час”. В ній я побачив і власну історію. Останні 8 років моя основна зайнятість - проведення заходів різного формату. Але цього року карантин змусив нас відмовитись від гучних вечірок. Принаймні у їх звичному вигляді та кількості. Тож у мене з’явився час для творчості. І саме пісня ART DEMUR надихнула мене на історію, яку я втілив у своєму першому музичному відео, - розповів про кліп режисер.

Відео дня

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із режисером. Розмову читайте у форматі "питання-відповідь".

- Тарасе, вітаю вас із виходом першого кліпу. Розкажіть, як це було та у чому ідея кліпу?

Все почалось з того, що мій друг, який працює оператором, почув пісню і розказав мені про ідею відеоряду. А мені здалось, що цього замало для такої хорошої пісні. У мені "прокинувся" Спілберг, почали фонтанувати ідеї. Так народилась історія про кохання, яке відпускає головний герой, і символом цього кохання стає літачок. Героїня його залишає, а він - нависає як спогад про минуле над головним героєм. Але, як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто почути...

- Чи не вплинув карантин на процес зйомок?

Зйомки тривали близько трьох місяців. Це був творчий процес. А найбільша складність була в тому, що ми мали робити 3Д-модель літака. Ми знайшли людину, яка могла б це зробити, і він вже почав роботу, але раптово захворів на коронавірус. Нам довелось шукати інших хлопців. На щастя, вони усе виконали добре. Так пандемія вплинула на роботу. У нас багато хто перехворів з команди, ми працювали дистанційно, але якраз про це і була пісня. На задум вплинула моя особиста історія. Я працюю ведучим івентів різного формату. Карантин, безумовно, вплинув на мою діяльність. У кліпі я хотів показати, що потрібно відпускати зайве, все те, що тягне нас на дно, ставати вільними, шукати нові можливості та іти впевнено в 2021 рік. 

- Хто виконавець пісні? 

- Це молодий співак Артем Мурач, родом із Києва. Учасник "Голосу Країни", був в команді Тіни Кароль. Він пише власну музику, пише тексти. Він співпрацює з поетами, які допомагають. Невдовзі він має випускати фортепіанний альбом. У нього є вже три кліпи, і в мене таке відчуття, що він згодом має представляти Україну на Євробаченні. Це той формат. 

- Розкажіть про себе. Чи часто зараз приїжджаєте на Тернопільщину?

- Я народився в Бережанах, в родині вчителів. Ще в шкільні роки я зрозумів, що мені подобається бути в центрі уваги: декламувати вірші, читати тексти, писати їх, виступати. І в 10-му класі я прийняв рішення вступати на спеціальність "Телерадіожурналістика", що у мене вдало вийшло. З 2006-го року я працюю в Києві. Працював на Першому Національному ведучим двох проєктів. У тому числі - в прямих ефірах. У 2012-му я перейшов на "Сніданок" на "1+1", де працював кореспондентом. Потім з телебачення я пішов і спробував себе у ролі ведучного івентів. Мені завжди була цікава жива публіка, вільний графік та робота на самого себе. У цьому напрямку я працював понад вісім років А зараз от починаю працювати у режисурі. На Тернопільщину стараюсь приїжджати раз у пів року, щоб навідати батьків. 

- Це ваш дебют в цьому напрямку. Чи плануєте далі займатись кліпмейкерством? 

- Так, мені режисура давно цікава. Я навчався у Київському Національному університеті культури та мистецтв., працював на телебаченні у кадрі та поза кадром. Як другий режисер, як сценарист. І всі ці амплуа втілились у цьому напрямку, який я розпочав зараз. Це було моєю мрією і я знав, що рано чи пізно я це зроблю.

Зараз на прослуховуванні є вже дві пісні. Я думаю над ідеями, які можна запропонувати артистам. Тому так, я планую далі працювати в цьому напрямку. 

- Чи задоволені результатом першої роботи? 

- Найбільше я задоволений процесом: співпрацею з людьми. Я дуже вдячний порадам і допомозі друзів та колег, які вже мають досвід роботи в цьому напрямку. 

Приєднуйтесь і ви до флешмобу #ЯВІДПУСКАЮ та публікуйте у мережі дописи про те, що ви хотіли б залишити у 2020-му році. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Марія Біленька

    Тернопілля має таланти
  • Марія Вишнівецька

    Молодець! Успіхів здоров'я і творчого натхнення! 🤠
  • Світлана Задачіна

    Молодчинка! Нехай все вдається!👍🏼💯😉👋
  • Віра Костіна

    Який молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up