Партнер рубрики Події

Підвали з городиною затопило фекаліями. Люди залишилися без запасів на зиму

Підвали з городиною затопило фекаліями. Люди залишилися без запасів на зиму

Мешканці будинку залишилися без городини, оскільки її затопило каналізаційними стоками. В колишньому ЖЕКу кажуть, що дірку в трубі залатали і почали висушувати підвал. Однак хто тепер має компенсувати збитки за продукти, тернополяни не знають. 

- 17 жовтня вночі каналізаційними стоками затопило усі наші овочі, - картоплю, буряки, моркву та інше, що ми нещодавно зібрали на своїх городах, розповідає мешканка будинку що на вул. Тарнавського, 22 Вікторія Кухта. - Люди звозили продукти з сіл та дач, аби забезпечити свої сім’ї харчами в зимовий та весняний період. Що тепер робити, не знаємо. 

Відповідне звернення, мешканці будинку направили у колишній ЖЕК, тепер обслуговуюче підприємство. Поте як каже жінка, вони наштовхнулися лише на нерозуміння та хамство.

Відео дня

- “Ніхто вас не просив складати продукти у підвалі”, відповіли нам у ЖЕКу", - розповідає Вікторія Кухта. - Що нам тепер робити, як перезимувати, хто нам компенсує збитки?

Прокоментувати ситуацію ми звернулися у ТОВ "Коменерго-Тернопіль". Нас запевнили, що все гаразд.

- Зараз триває висушування підвалу, - коментує ситуацію керівник  ТОВ "Коменерго-Тернопіль" Олег Досин. - Діру у трубі наші фахівці ще зранку залатали. Витік стоків відбувся через те, що жителі будинку накидали сміття у каналізаційну систему, відповідно труба забилася, стара труба навантаження не витримала і трапився витік рідини. У самовільно виритих ямах у підвалі продукти не можна зберігати.

В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології тернопільської міськради кажуть, що раді б допомогти тернополянам. Однак, свою долю вони вирішили самі, коли уклали договір з приватним підприємством. Тому вирішувати усі питання їм потрібно з ТОВ "КомЕнерго-Тернопіль". 

Тернополянам, що постраждали доцільно все вирішувати у цивілізований спосіб, тобто у судовому порядку, радять фахівці у сфері ЖКГ. Оскільки кошти за обслуговування будинку вони сплачують приватній структурі, яка не виконує належно своїх функцій. Проте, з урахуванням того, як працює наша судова система, довести у суді свою правоту буде не легко та й дорого.

Тому людям, які постраждали від бездіяльності так званих ЖЕКів, варто задуматись про розрив угоди з обслуговуючим підприємством. Це можна зробити виключно загальнобудинковими зборами, вибравши іншу організацію, або створити ОСББ.

До слова, один із засновників та кінцевих власників ТОВ "Коменерго-Тернопіль" Леонід Бредіхін зареєстрований у Донецькій області, у с. Первомайське. Згідно ресурсу YouControl пан Бредіхін в нашому місті має ще ряд  житлово-комунальних підприємств, зокрема: ТОВ «Коменерго-Тернопіль 2», ТОВ «Коменерго «Коменерго-Тернопіль 3» та ТОВ «Євро-Місто». До слова, одним із співзасновників останнього підприємства є Ганна Бредіхіва з місцем реєстрації місто Донецьк.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Ось ,що за галіматня "Витік стоків відбувся через те, що жителі будинку накидали сміття у каналізаційну систему, відповідно труба забилася, стара труба навантаження не витримала і трапився витік рідини" .Як чугунна труба може тріснути там ,що стоки під тиском чи як . Я скажу так це класична ситуація , що в трубах є отвори ,а отвори в каналізаційних трубах роблять мешканці 1 поверху . Ось, коли забивається каналізація мешканці 1 поверху ідуть в підвал і відкривають ці отвори ,щоб до них в хату через унітази не потекли каналізаційні стоки . Звичайно тут є вина ЖЕКу в тому ,що вони не слідкують за інженерними мережами ,що входить в їхні обовязки згідно договору . Якщо так брати то всі сроки на комунікації вже давно виїшли ,а міняти ніхто не спішить . Також тут є вина мешканців , що вони не слідкують за комунікаціями, коли ходять в підвал , а ще врахувати те ,що викопують ями для зберігання овочів . У мене в підвалі була класична ситуація -постійно заливало підвал , але коли почали писати масово скарги в міську раду ,то заставили ЖЕК поміняти кавалок труби ,що виходить з підвалу і аж до каналізаційного колодязя . Як показує практика всі ці чугунні труби забиваються або тріскають  під землею .
  • Anonymous

    достав той жек розрито біля будинку бо труба текла робили ремонт чого не замінили труби, тепер розрили бруківку зняли а на місце не поставили і хаос комусь під вікнами, ні пройти ні проїхати, виникли проблеми в квартирі додзвонитись не можливо дзвониш в міськ раду там відповідають  дзвоніть в жек а як туди доздвонитись як трубку не беруть або хамлять  ... і це проблема не в одному жеку а в усіх я так розумію
  • Anonymous

    Зрозуміло, що до тої бидлоти в коменерго звертатись вже нема чого. От хотілось би запитати у керівництва міста управління ЖКГ - квартплата це плата ЗА ВИКОНАНУ РОБОТУ, чи це якась подать, що йде на ваше утримання?

    Ні, ну реально, а за що ми сплачуємо ті кошти? Кому і для чого? Кого б не запитав, відразу тупість і хамство.

    От то ціле довбане коменерго. Якийсь донецький бандюк, який затесався біля верховної ради чи десь там поблизу, збирає собі з тернополян бабло. Просто так собі, збирає і все. А натомість в тому самому Коменерго 2, де отой підвал гімнами затопило, крім начальника , бухгалтера і кількох "майстрів" дільниць, працівників просто НЕМА! Ну, хіба, один двірник і прибиральниця. І ВСЕ!!! Тобто, там навіть нема кому й щось робити! А для чого, дійсно. Їм ж заплату платити треба, а так, все наше. так, пановен з ЖКГ? Ви ж в курсі?

    От тоді питається, а за що ж ви тоді з нас плату збираєте? Щомісяця 200-250  а то й більше гривень з кожної квартири? А?

    І відразу до панства з прокуратури, А ВИ КУДИ ДИВИТЕСЬ? Як така діяльність кваліфікується Кримінальним кодексом? Чи тут все по-закону, правда вашому, правда, закону?
  • Анонім

    Залатали ?! Люди, будьте відвертими самі з собою, трубу треба замінити. Мені в такій самій ситуації ЖЕК сказав звертатись у Водоканал, у Водоканалі сказали звертатись в ЖЕК. Сусіди відмовились оплачувати навіть частково, так як "вони плотять в ЖЕК".  Один сусід навіть сказав, що "у вас тече - ваші проблеми" (не москаль і не жид, до речі). Викликала хорошого майстра, купила трубу и поміняла за власний рахунок. ЖЕКУ платити перестала розірвавши угоду. У вас так не буде,  тому що боїтеся та "платите в ЖЕК" і будете платити, а залатана труба рване на ваш урожай -2018. І знову скажуть, що "сам дурак" накидали сміття.

    Анонім reply Анонім

    Запамятайте всі внутрішні мережі це обовязки ЖЕКу з 8.00 до 17.00 , з 17.00 до 8.00  це обовязки водоканалу .

    Anonymous reply Анонім

    а як розірвати угоду з жеком підкажіть будь ласка

    Віталій Ониськів reply Anonymous

    Людям, що постраждали від бездіяльності так званих ЖЕКів, доцільно задуматись про розрив угоди з обслуговуючим підприємством. Це можна зробити виключно загальнобудинковими зборами, обрати іншу організацію, або створити ОСББ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up