Без світла і під ліхтарики. Як у Тернополі співали «Доброго вечора, ми з України!» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Без світла і під ліхтарики. Як у Тернополі співали «Доброго вечора, ми з України!» (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • В актовій залі педагогічного університету 16 листопада зібрались десятки людей – не лише студенти, але й пересічні тернополяни. Всі прийшли сюди, аби послухати благодійний виступ гурту Probass Hardi та в унісон виконати хіт «Доброго вечора, ми з України!».
  • Музиканти виступили попри відключення електроенергії. Техніка працювала від генератора. Як все відбувалось – читайте у нашому репортажі.

Відвідини Файного міста молодіжним гуртом Probass Hardi не спонтанні. Зараз хлопці гастролюють Україною, відвідують найвідоміші університети і влаштовують там концерти, щоб зібрати кошти у підтримку військових. Тур вузами розпочався 10 листопада. Музиканти встигли побувати у Полтаві, Харкові, Сумах, і ось нині вже запалили сцену актової зали ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Відео дня

Виступ хлопців мав відбутись 15 листопада о 15:00. Однак, через масштабну повітряну тривогу, а пізніше відсутність електроенергії, зв’язку та інтернету, його довелось перенести. На сторінці університету в Інстаграм музиканти анонсували, що якщо ситуація в державі буде стабільною, гратимуть наступного дня об 11 годині. Але 16 листопада ранкова тривога і відключення електроенергії знову зруйнували плани. Концерт розпочався – і світло вимкнули.

Та це не стало перешкодою. Техніку гурту невдовзі під’єднали до генератора, і Probass Hardi змогли виступити. Атмосферу, яка панувала у залі, не передати словами. Студенти, викладачі, перехожі тернополяни, які завітали сюди, акомпанували музикантам ліхтариками на смартфонах і гуртом підспівували під популярні композиції. Родзинкою стала «Доброго вечора, ми з України!».

Музиканти хочуть назбирати 500 тисяч гривень на бойові автомобілі та зимове спорядження для захисників – бійців 92-ї та 5-ї окремих механізованих бригад Збройних Сил. На попередніх концертах отримали суму у 70 тисяч гривень. Залишилось ще 430 тисяч гривень.

Потрапити на виступ у Тернополі можна було за донат (скільки хочеш – стільки і платиш) при вході у скриньку чи онлайн. Так кожна людина могла долучитись до допомоги нашим захисникам.

Вхід для студентів цього університету зробили безкоштовним. Але охоча молодь теж могла задонатити будь-яку суму за бажанням і підтримати цю добру справу.

Також у ході концерту гурт виконав нову пісню «Палає», написану у співавторстві зі співачкою Юлією Юріною (має псевдонім ЮЮ). Кліп на неї зняли місяць тому, а цього тижня відбудеться прем’єра на музичних платформах.

Довідка. Probass Hardi – це молодіжний продукт українських саунд продюсерів. Візитівкою гурту є трек «Доброго вечора, ми з України!». Після початку повномасштабного російського вторгнення пісня облетіла світ і стала символом незламності нашої держави. Наразі музиканти їздять великими містами України з благодійними концертами і збирають кошти для військових ЗСУ. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лариса Дмитрівна Ороновська

    Супер!

keyboard_arrow_up