Партнер рубрики Події

Без тата залишились двоє діток. На Чортківщині прощаються із захисником Петром Онищуком

Без тата залишились двоє діток. На Чортківщині прощаються із захисником Петром Онищуком
  • Коли розпочалась повномасштабна війна, 28-річний чоловік хотів гідно виконати свій обов’язок, відслужити та повернутися додому з перемогою.
  • Життя старшого солдата стрілецького батальйону Петра Онищука обірвалось 9 липня на Донеччині…

Звістку про загибель захисника його земляки отримали 14 липня. Про це сповістила Bilobozhnytska Hromada.

– На війні загинув уродженець с. Ромашівка Онищук Петро Павлович. Не вистачає слів, щоб передати смуток та біль, який чорним крилом торкнувся його сім’ї, дружини та двох маленьких діток, родини, друзів та знайомих. Білобожницька громада висловлює співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Низький уклін нашому воїну-захиснику! Вічна пам’ять та вічна слава Герою! – такими словами до краян звернулось керівництво ОТГ.  

Відео дня

– Вічна і світла пам’ять Герою. Подяка та співчуття батькам за такого сина! – коментує Aleksandra Popil. Всі мрії й сподівання родини Петра знищила війна.

– Вічна та світла пам’ять, царство небесне Герою України. Нехай земля буде пухом. Щирі співчуття, подяка та уклін батькам за такого сина та співчуття дружині, діточкам, рідним, – пише під дописом Ганна Корчинська.

– Хай душа в мирі спочиває! Велика втрата для родини і України. Прийміть найщиріші співчуття. Царство Небесне для покійного... – додає Зоряна Байтала.

Зустріли тіло полеглого військовослужбовця Петра 21 липня о 12:00, в Катедральному Соборі верховних апостолів Петра і Павла у Чорткові.

Всіх мешканців громади, працівників підприємств, установ та організацій заздалегідь закликали вийти на вулиці з лампадками й свічками та віддати останню шану своєму Героєві. Попрощатися з ним прийшли сотні людей… Опісля загиблого повезли в село Ромашівка, де він народився.

Поминальну панахиду відслужили о 13:00. Далі похоронний кортеж вирушив до села Угринь Заводської громади. Чин похорону провели там. 

Онищук Петро Павлович народився 30 вересня 1993 року в невеличкому селі Ромашівка Білобожницької сільської громади Чортківського району. Свого часу закінчив навчання в Заліщицькому аграрному коледжі імені Євгена Храпливого.

З перших днів війни Петро вирушив на фронт. Відповідально ніс військову службу в одній з механізованих бригад. Вдало й цілеспрямовано виконував на передовій обов’язки водія-санітара, старшого солдата стрілецького батальйону.

Боєць загинув 9 липня у Донецькій області. Йому назавжди залишилось 28 років, міг ще жити й жити…

– Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким з приводу смерті нашого земляка-героя. Не забудемо! Герої не вмирають! – написали Чортківський Ртцк Та Сп у мережі Фейсбук 21 липня.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині, друзям, бойовим побратимам й усім, хто втратив близьку людину – Петра Онищука. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up