Партнер рубрики Події

Бібліотеку на Руській підпалили, - переконані працівники (фото)

Бібліотеку на Руській підпалили, - переконані працівники (фото)
  • Пожежа в Тернопільській обласній науковій медичній бібліотеці, що на вул. Руській трапилась в ніч з 30 на 31 серпня.
  • У бібліотеці переконані, що це був підпал: палій розбив вікно, пройшов в центр бібліотеки, де і була пожежа. Директор написала заяву в поліцію.
  • Хто міг влаштувати підпал у бібліотеці не знають, кажуть, що ні з ким не конфліктували. 

В управлінні ДСНС в Тернопільській області повідомляли, що пожежа виникла  о 5.15 в п'ятницю 31 серпня. Горів стелаж з архівними матеріалами бібліотеки.

- Вогонь знищив стелаж з архівними матеріалами на площі 4 метри квадратних, - повідомили у прес-службі УДСНС. - Пошкодив стіни і стелю приміщення архіву. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Пожежу ліквідували два відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. 

Переконані, що був підпал

У середу, 5 вересня, бібліотека працювала в звичному режимі. Як повідомили працівники, до них приходять відвідувачі, їм видають книги. З обгорілих та задимлених приміщень працівники перейшли в ті, які не постраждали. Але ще при вході у бібліотеку відразу чути різкий запах горілого. Пройшовши трохи відразу помітні поскладені посеред кабінетів книги, які винесли з обгорілого кабінету. Також, стоять вщент обгорені журнали та книги. У кабінеті, де була пожежа обгорені стіни та стеля, меблі, книги, вазони, світильники.

І хоча системи пожежної безпеки у бібліотеці немає, працівники та директор бібліотеки переконані, що це був підпал, адже палій проник у приміщення через розбите вікно із заднього двору. Зараз його уже замінили.

- Близько 5.30 в п'ятницю, 31 серпня, до мене подзвонив чоловік, який живе над бібліотекою, - розповідає директор Тернопільської обласної наукової медичної бібліотеки Галина Овечкіна. - Сказав, що є дим, в бібліотеці пожежники уже ліквідовують пожежу. Я десь через хвилин п'ятнадцять приїхала, пожежу на той час уже ліквідували. Приїхала поліція і почали розбиратись. Я написала заяву в поліцію про те, що це умисний підпал. 

Підраховують збитки

З бібліотеки, як каже директор, з матеріальних цінностей нічого не зникло. Кажуть, що зникли горнята працівниць, але, можливо, вони згоріли. У відділі, де був підпал, в основному зберігались журнали, кілька книг.

- Вони не є якимись дуже рідкісними чи цінними виданнями. Звичайні книги, - каже пані Галина. - Хто б міг підпалити бібліотеку - не знаємо. Ми зараз ще в стані шоку. Бібліотеці сімдесят років, ми в цьому приміщення напевно більше двадцяти років. Я директором працюю десять років. І з сусідами у нас все добре. І ніхто нічого в ту ніч не бачив та не чув. 

Збитки після пожежі, як каже директор, ще підраховують. 

Наразі ми очікуємо коментар від ГУ Нацполіції в Тернопільській області щодо слідства у справі підпалу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Воля

    може хочуть вижити?
  • Петро Білецький

    Звичайно що просто так не робляться, в Бразилії недавно підпалили, ше в якомусь місні недавно чув шо горіла. Хто затирає історію. По-перше все одно все вже давно на цифрових носіях, по-друге все одно та все історія брехня, завжди писалась під людину яка при владі. Якщо взяти історію Совка то можна подумати шо люди жили в раю. Забийте х..й. Так як люди живуть зараз, так само жили і 200 років тому, тільки без автомобілів, айфонів і електрики.

    Павл reply Петро Білецький

    а ви впевнені? Є якісь факти про події 200річної давнини?))))

    ната reply Петро Білецький

    і у совку жили в раю,деякі...і зараз рай,але не для всіх))).
  • David Starr

    Просто так такі речі не робляться, шукайте причину.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up