Партнер рубрики Події

Біль крає серце! У Бережанах попрощалися зі старшим лейтенантом Володимиром Сошиком

Біль крає серце! У Бережанах попрощалися зі старшим лейтенантом Володимиром Сошиком
  • Безжальна війна забирає найдостойніших. Володимир, скільки його пам’ятають рідні та друзі, завжди відстоював правду, честь і порядок. Спершу чоловік довгий час був оперативником в районній міліції, а коли почалась війна – пішов захищати Батьківщину.
  • Бережанець Володимир Сошик смертю Героя поліг 9 липня під час виконання бойового завдання на Донеччині… Поховали чоловіка у його рідному селі. 

Сумна новина сколихнула Тернопільську область 14 липня. 

– І знову втрати... Загинув наш земляк, наш захисник, наш оборонець. Захищаючи Україну від окупантів, під час артилерійського обстрілу на Донеччині пішов з життя в одну мить старший лейтенант Сошик Володимир Степанович. Особовий склад на чолі із начальником першого відділу Тернопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки висловлюють щирі співчуття рідним та близьким з приводу втрати. Вічна пам’ять Героєві! – сповістив Перший відділ Тернопільського РТЦК СП.

Відео дня

– Низький тобі уклін, наш Герой, що віддав життя за неньку Україну, де виріс, яку любив понад усе… Молитва для душі, де тепер є мир, спокій і любов. Герої не вмирають, вони будуть жити у серцях українців! – пише Оксана Войчак.

– Біль крає серце, гинуть кращі сини України. Рідні, прийміть щирі співчуття! Слава Героєві і вічная пам’ять! – коментує Ігор Холява.

Тіло хороброго земляка бережанці зустріли 20 липня о 13:00. На перетині вулиць Золочівська та Тернопільська провели короткий прощальний молебень за Володимиром Сошиком, а також його побратимом Василем Недільським. Ледь стримуючи сльози, на спільній молитві за Героями зібралось багато людей.

Далі конвой з тілом захисника Володимира рушив Бережанами до його будинку на вулиці Замкова. Там о 14:00 розпочався похорон військового.

Поминальна панахида відбулась у церкві Святої Трійці.

Для містян, які проводили бійця в останню путь, організували автобус від Костелу. Опісля Героя поховали з усіма необхідними почестями на кладовищі в селі Рай.

Сошик Володимир Степанович народився 26 січня 1972 року у невеликому селі Рай, підпорядкованому Бережанській міській раді. До 2010 року працював оперативником відділу у боротьбі з економічною злочинністю в Підгаєцькому відділенні міліції (тепер поліції – прим.). Далі вийшов на пенсію.

Коли росія напала на Україну, Володимир вирушив на фронт. Служив в особовому складі 24-ї окремої механізованої бригади, сумлінно й наполегливо виконував обов’язки заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення стрілецького батальйону військової частини А****. Також мав почесне звання старшого лейтенанта.

Володимир Сошик загинув 9 липня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. В Бережанській громаді оголосили 20-22 липня днями жалоби за померлими захисниками (також Василем Недільським). Державні прапори приспустили з чорною стрічкою...

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині, друзям, бойовим товаришам, землякам й усім, хто втратив близьку людину – Володимира Сошика. Вічна пам’ять, шана і слава Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up