Партнер рубрики Події

Біль розриває душу і бракує слів від втрати. Тернопільщина прощається з Миколою Чаплюком

Біль розриває душу і бракує слів від втрати. Тернопільщина прощається з Миколою Чаплюком

У пам'яті він залишиться усміхненим, привітним, на сцені і з баяном у руках. Микола був прикладом в усьому, кажуть ті, хто добре знав його як музиканта, вчителя музики, працівника військкомату чи просто добру людину. Бо, кажуть люди, він готовий прийти на допомогу в будь-яку хвилину. І просто був Людиною з великої букви…

 

Великодедеркальська громада та вся Шумщина схилила голови і опустилась на коліна. Громада у жалобі, бо втратила кращого з кращих, музиканта, вчителя, військового і просто надзвичайну людину. На війні загинув Микола Чаплюк.

— З болем у серці повідомляємо, що 7 вересня 2022 року у районі населеного пункту Сухий Ставок на Херсонщині загинув Чаплюк Микола Миколайович із Великих Загаєць, — повідомив голова Великодедеркальської громади Юрій Панасюк. —  Турботливий сім'янин, чудовий музикант, просто хороша людина...

Великодедеркальська громада висловлює щирі співчуття близьким та рідним Героя... На жаль, слова «Герої не вмирають!» не повернуть сина, чоловіка, батька, брата, але, все ж, — Вічна слава Героям!

Відео дня

Ніхто не може стримати сліз, навіть небо плаче

Чаплюк Микола Миколайович народився 1 січня 1971 року. Працював вчителем музики, був добре знаним музикантом на Шумщині. Призваний по мобілізації 15 квітня 2022 р. стрільцем взводу охорони роти охорони. А від 11 травня відбув до нового місця служби в розпорядження командира 24 бригади.

У Героя залишились дружина Іванка, дочка Христина, батько Микола та сестра Неля.

— Клята війна забирає кращих синів нашої батьківщини, а Коля був найкращим чоловіком для Іванки, найкращим татом для своєї донечки Христинки, хорошим сином та хорошим, а головне надійним другом для нас усіх, який готовий був прийти на допомогу всім та завжди, — каже односелець Іван Корнійчук. — Біль розриває душу, бракує слів, якими можна виразити втрату такої людини... Щирі співчуття родині та всьому нашому селу. Царство небесне тобі, дорогий друже. Щирі співчуття Іванці, доньці Христині та всій родині...

«Великий біль, великий сум, невимовний жаль від отриманої страшної звістки, — каже Уляна Олійник. — Ніхто не може стримати сліз, таке враження, що плаче навіть небо, тому що ми всі тебе, Друже, любили. Кожен по-своєму. І особливо цінили твою дружбу, поважали за доброту, душевність, щирість та людяність. Нехай Світло Вічне тобі світить і Царство Небесне прийме в свої обійми як справжнього Героя України! Людину з великою душею! Господи, дай сили рідним».

— Вічна і світла пам'ять Миколі Миколайовичу! У нашій пам'яті він залишиться усміхненим, привітним, на сцені і з баяном у руках, прекрасним сім'янином, — згадує Сергій Тума. — Нехай Господь прийме його душу у своє царство. Щирі співчуття сім'ї. Герої не вмирають!!!

Був прикладом в усьому

«З невимовним сумом сприйняв страшну новину, — поділився Ігор Білоскурський. — На фронті з московією загинув мій найкращий друг Микола Чаплюк. Ти для мене, Миколо, був прикладом в усьому. Ти був найдобрішим, готовим прийти на поміч в будь-яку хвилину. Ти був завжди безкорисливим. Ти був зажди життєрадісним та усміхненим — і просто Людиною з великої букви. Миколо, Царство тобі Небесне, дружині Іванці та дочці Христині пережити це страшне родинне горе».

— Серце розривається.  Яких людей пожирає проклята війна. Коля був чудовим другом і прекрасним музикантом, найкращим татом для своєї донечки і найдобрішим чоловіком для дружини, — згадує Руслана Кондратюк. — Вічна пам'ять і Царство небесне. Родині щире співчуття і сил пережити цю страшну втрату.

«Я просто в нокауті. Нестерпно боляче, бо втрачаємо найпорядніших, найдобріших, найсовістніших, які не кричать, що патріоти. А просто встали і пішли на захист всіх патріотів, — поділився Володимир Гаврилюк. — Миколо, Царство Тобі Небесне, родині мужності пережити страшну трагедію».

Хороший педагог, добрий, жартівливий — таким Миколу Чаплюка запам’ятала Natalia Miodyk з часів, коли навчалась у музичній школі. А Зоя Лука згадує про Героя як про світлу і життєрадісну Людину.

— Нема слів, щоб виразити біль втрати. Страшне горе спіткало всіх, хто знав нашого Героя, — вважає Ludmila Rubchenko. — Коля був людиною з великої букви. Але все. Нема. Не побачимо більше його щирої посмішки і не почуємо його гри на баяні. Спочиває з Богом хай твоя добра душа. Царство небесне, дорогенький, тобі.

«Пекучий біль, що не дає оговтатися від величезної втрати, не віриться, що уже немає доброї, простої, талановитої людини, — каже Лілія Дзядук. — Хай пам'ять про нашого Героя Миколу буде світлою та вічною. Низький уклін родині та щирі співчуття.

— Розумом усвідомлюю, а душа не сприймає. Так не мало бути! Прийми його, Господи, у царство твоє, а ми пам'ятатимемо, поки живемо, — обіцяє Лариса Кирилюк. — Сумуємо разом з родиною. Тримайтеся, рідненькі…

 

Редакція щиро співчуває батькові, дружині, доньці, сестрі, всій родині, землякам, побратимам і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (470)
  • Валентина Пелехата

    Вічна пам'ять Герою
  • Ірена Середа

    Царство небесне і вічная пам'ять Герою
  • Ігор Стечишин

    Вічна пам'ять Герою
  • И сколько еще таких дебилов лишиться жизни, при этом не замечая очевидных вещей. Вы НЕ защищаете Украину!!! Вы защищаете ублюдочный киевский режим, который давно поставил хер на Украине, как и на жизнях вот таких вот дурачков.

keyboard_arrow_up