Партнер рубрики Події

Більше держпослуг без чиновників: у Мінцифрі анонсували реєстрацію ТОВ для фізичних осіб на порталі Дія

Більше держпослуг без чиновників: у Мінцифрі анонсували реєстрацію ТОВ для фізичних осіб на порталі Дія

Зараз послуга на етапі бета-тестування.

Уряд ухвалив постанову, яка затвердила Порядок надання послуг в автоматичному режимі. Це дозволить Мінцифрі вдвічі швидше запускати автопослуги. На черзі — реєстрація ТОВ для фізосіб. Далі плануємо автоматизувати зміну виду діяльності та закриття ФОП на порталі Дія.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Наша філософія — прибрати людський фактор із держпослуг. Це допоможе мінімізувати корупцію. Щоб ви отримували будь-яку послугу за допомогою смартфона й не чекали на рішення держслужбовця», — пише Михайло Федоров.

Відео дня

До слова, в Україні найшвидша у світі автореєстрація ФОП. Вона працює з травня 2021 року. За рік понад 185 тисяч українців зареєстрували ФОП автоматично, за кілька хвилин у Дії. І так зараз реєструється 91% ФОПів в Україні. Рівень задоволеності послугою — 97%. На автоматизацію ФОП Мінцифри витратили 4 місяці. Ухвалення постанови зекономить 2 місяці на розробку, погодження та прийняття.

«Тепер автоматизуємо більше послуг», — кажуть в Мінцифрі.

Нагадаємо, що в Україні дозволять передачу інформації про судові засідання та рішення через додаток «Дія».  Вони передбачають можливість надання інформації про суд, що розглядає справу, сторони спору та предмет позову, місце, дату та час судового засідання за допомогою мобільного додатку.

 Читайте також:

Невдовзі для українців буде доступна нова послуга в додатку «Дія». Що відомо

Які нові послуги та документи у Дії будуть доступні для українців вже цього місяця

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up