Партнер рубрики Події

Більше тисячі артистів звідусіль: чим дивуватимуть на "Дзвонах Лемківщинии" (ПРОГРАМА СВЯТА)

Більше тисячі артистів звідусіль: чим дивуватимуть на "Дзвонах Лемківщинии" (ПРОГРАМА СВЯТА)
  • Фестиваль лемківської культури – «Дзвони Лемківщини» відбудеться з 3 до 5 серпня поблизу міста Монастириська на Тернопільщині
  • Цьогоріч свято лемківської культури вперше триватиме три днів.

Унікальні лемківські звичаї, культура та мистецтво, тематичні виставки та різноманітні майстер-класи - все це буде на фестивалі “Дзвони Лемківщини”.

Уже вдев’ятнадцяте зберуться учасники та гості фестивалю не лише з України, а й з різних куточків світу.

У перший день фестивалю відбудуться запалення малої ватрочки та дитячий фестиваль «Лемківські пацьорки». Окрім цього учасники та гості фестивалю зможуть випробувати власні сили під час лемківських спортивних забав.

Відео дня
  • «Дзвони Лемківщини» уже давно вийшли за межі Тернопільщини. Цього року свою участь підтвердили не лише 77 аматорських та художніх колективів з України, й більше сотні колективів з-за кордону, - каже заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Світлана Беспоповцева. - Усі аматорські та художні колективи, які виступатимуть на сцені 3-4 серпня, співатимуть виключно лемківські пісні.

Також гостей заходу розважатиме лемківськими піснями національний заслужений академічний народний хор України імені Григорія Верьовки.

Ще однією родзинкою фесту буде ніч лемківського кіно. Глядачі зможуть подивитися художні та документальні фільми, які відображають культуру і звичаї лемків, а також історичні події, через які вони були депортовані і виселені зі своєї Батьківщини.

ПРОГРАМА XІХ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

МОНАСТИРИСЬКА. ЛЕМКІВСЬКЕ СЕЛО.

3 серпня (п’ятниця)

9.00-18.00 – огляд експозиції Музею лемківської культури і побуту.

15.00-20.00 – концертна програма. Запалення малої ватрочки.

 

4 серпня (субота)

9.00-18.00 – огляд експозиції Музею лемківської культури і побуту.

11.00 – урочиста хода учасників фестивалю містом. Покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку, Пам’ятного знаку депортації.

Лемківське село.

12.00 – огляд містечка народних промислів, традиційної лемківської кухні, експозицій у музейних приміщеннях.

13.00 – урочисте відкриття ХІХ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури. Запалювання ватри. Театралізований літературно-музичний пролог.

14.30 – привітання керівників і представників державних і громадських установ та організацій України, області, району та міста.

15.00 – концертна програма.

15.30 – презентація книжок на лемківську тематику, тематичні конкурси, спортивні ігри та змагання.

19.00 – концерт Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.

23.00 – молодіжна забава.

 

5 серпня (неділя)

9.00-18.00 – огляд експозиції Музею лемківської культури і побуту.

10.00 – Служба Божа біля каплички на Ватряному полі.

12.00 – концертна програма.

17.00 – урочисте закриття Фестивалю.

У фестивалі беруть участь професійні та аматорські колективи і окремі виконавці з України, Польщі та Словаччини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up