Партнер рубрики Події

Біля апеляційного суду знову пікет. Прийшли десятки правоохоронців. Що вимагають люди?

Біля апеляційного суду знову пікет. Прийшли десятки правоохоронців. Що вимагають люди?
  • Натовп людей з плакатами зібрався біля Будинку правосуддя на вулиці Острозького у п’ятницю, 26 листопада.
  • Що хочуть пікетувальники? Про це у матеріалі!

Біля Тернопільського апеляційного суду десятки людей. Серед них чимало поліцейських. Всередині відбуваєтся чергове засідання, де розглядають апеляційну скаргу по вироку шістьом львівським поліцейським, яких суд визнав винними у скоєнні злочину, що спричинив тяжкі наслідки. А саме за ч.3 ст. 365 КК України — перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Мова йде про випадок, який стався ще у 2018 році. Під час поліцейського рейду, 23 річний юнак задихнувся, коли вирішив проковтнути наркотики, щоб уникнути відповідальності. 

Що вимагають?

Пікетувальники збирались біля суду не вперше. 18 листопада там розглядали справу, однак її перенесли.

Люди з плакатами підтримують поліцейських та вважають, що їх вини у смерті молодика немає.

Відео дня

Підтримати колег прийшли багато тернопільських патрульних та їх колеги з інших областей.

– До приміщення суду прийшли підтримати львівських колег приблизно 50 тернопільських патрульних. Вони прийшли до суду після робочої зміни. – каже речниця патрульної поліції Катерина Басалига.

Були і поліцейські зі Львова, Івано-Франківська. 

 

Справу знову перенесли 

– У Тернопільському апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги на рішення першої інстанції щодо працівників ТОР, – каже перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. – Ми вважаємо рішення першої інстанції несправедливою. Ми вважаємо, що справедливість буде досягнуто в апеляційному суді. Скаргу розглядають у Тернопільському апеляційному суді. Під час другого засідання, 26 листопада, у зв’язку з тим, що надійшли численні клопотання, розгляд справи перенесли на 21 грудня.

Він наголосив що всі поліцейські, які прийшли до стін суду, зробили це поза робочий час у вихідний.

– Ми вважаємо, що наші хлопці в той день робили свою роботу, – продовжує він. – Разом будемо добиватися справедливості. До суду приїхали поліцейські, щоб підтримати колег. Всі вони прийшли сюди у свій вихідний день. Це їх право тут бути.

Чому справа у Тернополі?

Як вбачається із ухвали Верховного Суду від 30 вересня 2021 року, матеріали даного кримінального провадження верховні судді передали до Тернопільського апеляційного суду для розгляду по суті. Про це просив голова Львівського апеляційного суду, бо у суді не вистачало необхідної кількості суддів для утворення складу колегії суддів. 

Потерпіла сторона іншої думки. Потерпілі просили не скеровувати матеріали кримінального провадження до Тернопільського апеляційного суду. Вважали, що суд необ`єктивний та упереджений.

Проте, як бачимо, у Тернопільському апеляційному суді все ж відбувається розгляд справи, бо саме він є найбільш територіально наближеним до Львова.

Журналіст «20 хвилин» перебуває на місці події. Більше – згодом. Новина оновлюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • David Starr

    Наркоторговець сам проковтнув свій товар і задихнувся, при чому тут поліцейські? Та таких злочинців насильно треба годувати, а потім ще копати ногами і дивитись чи дихає.
  • Читач98

    А чому правоохоронці в позаробочий час у форменному одязі?
  • Vasyl Khomenko

    За перевищення свої службових обовязків потрібно закривати таких поліцейських, щоб други було не повадно, а то вони перетворяться колишніх "мусорів". Згадайте Врадіївку де гвалтували дівчину прямо в поліцейському віділу, там також тільки один поліцейський отримав реальний строк інші отримали УМОВНО !!!!
  • Читач94

    Мають Право Підтримую цю акцію протесту як Тернополянин як громадянин України  тому маю надію  що ми як громадяни маємо теж захистити поліцейських вони теж частина нашого суспільства і я як громадянин України та Тернополянин кажу так на захист поліцейських.

    Our Ternopil reply Читач94

    Ти дибіл, подивись як вони зараз несуть службу, після так званої реформи усі нормаль уже звільнились. Залишились лише ті, яким подобається принижувати людей прикриваючись формою. Мене зупинили ні за що, просто не сподобалось що обігнав патрульну машину (по правилах дорожнього руху!!!). Придумали видумане порушення, БЕЗ ЖОДНИХ доказів. Прийшлось тратити свій час, і через суд скасовувати потанову. Найбільше борзів інспектор на прізвище КІТ, як звати не памятаю, але прізвище яке легко запамятовується "Кіт". Ось цей інспектор "Кіт" наказав свому підлеглому виписувати постанову, сам нічого не писав, лише давав вказівки що писати і як. Постанову суд успішно скасував, але прийшлось потріатити ще купу часу та нервів !!! Ось так вони служать!

    Olha Boichuk reply Our Ternopil

    ви напевне цього кота мали наувазі https://youtu.be/0_4TQtmiAzk
    це просто чудо в пєрях, займався продажом автомобілів, коли пішов в поліцію то просто розквіт. сусіди на лучаківського його не впізнають. поводиться так ніби він начальник будинку чи якийсь впливоввий бізнесмен, усім вказує хто має що робити  ... короче гнилий мусор

keyboard_arrow_up