Партнер рубрики Події

У авіакатастрофі біля Броварів загинуло керівництво МВС, серед них держсекретар з Тернополя

У авіакатастрофі біля Броварів загинуло керівництво МВС, серед них держсекретар з Тернополя

Наразі на місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події.

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Всього наразі відомо про 16 загиблих, з них двоє дітей. 22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей. Наразі на місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події.

Відео дня

У авіакатастрофі загинув також тернополянин, державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Юрій Лубкович.

Він народився 31 травня 1989 року у місті Тернопіль. У 2010 році закінчив Erasmus University Rotterdam за спеціальністю «Бізнес». У 2010 році отримав ступінь бакалавра з менеджменту у Тернопільському національному економічному університеті. У 2011 здобув ступінь магістра з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності у Тернопільському національному економічному університеті.

Призначений державним секретарем Міністерства внутрішніх справ України Розпорядженням Кабінету Міністрівів України від 17 листопада 2021 р. № 1458-р. 

10:54 Підтвердили про 18 загиблих, з них троє дітей. За інформацією голови КОВА, відомо про 29 поранених, серед яких — 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога.

11:10 «Небо помилок не пробачає» —  речник Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив, що для розслідування причин авіакатастрофи в Броварах знадобиться декілька тижнів.

— Про причини говорити зарано. Кілька факторів, через які може статися катастрофа. Дослідити авіакатастрофу потрібен певний час. Буде створено комісію, в яку увійдуть фахівці, які з’ясують які фактори вплинули на те, що вертоліт, на жаль впав, — сказав Ігнат в етері телемарафону. 

11:17 Генпрокуратура розглядає всі можливі версії аварії вертольота у Броварах, – сказав генеральний прокурор Андрій Костін.

– Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. Наразі ми розглядаємо всі можливі версії аварії вертольота. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ, – каже він.

Також у державній службі з надзвичайних ситуацій інформують, на борту перебувало дев'ятеро людей: шість чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також три члена екіпажу ДСНС.

13:10 За інформацією речниці Нацполіції України Мар’яни Реви, у Броварах загинуло щонайменше 16 людей, серед яких троє дітей. 25 людей госпіталізовані.

14:00 У державній службі з надзвичайних ситуацій повідомляють про 17 загиблих, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

15:11 У МВС України опублікували список загиблих в авіакатастрофі у Броварах:

  • Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський
  • Перший заступник міністра Євген Єнін
  • Держсекретар МВС Юрій Лубкович
  • Олександр Василенко, член екіпажу
  • Костянтин Коваленко, член екіпажу
  • Іван Касьянов, член екіпажу
  • Тетяна Шутяк, помічниця голови МВС
  • Михайло Павлушко, керівник охорони міністра
  • Микола Анацький, фотограф.

16:45 Уточнена інформація від ДСНС. В авіакатастрофі загинули 14 осіб, з них 1 дитина. 

Довідка

Денис Монастирський обіймав посаду Міністра внутрішніх справ України з 16 липня 2021 року. У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу” номером 19 у списку як безпартійний.

До політичної діяльності Денис Монастирський викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз. На момент загибелі чоловікові було 42 роки.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надія Сеник

    Заголовок подано рагулем-совком..наголос робиться на чинуш..а не про людей..сумно...вироджується журналістика

keyboard_arrow_up