Партнер рубрики Події

Частину скверу Чорновола відкрили: як виглядає оновлена площа

Частину скверу Чорновола відкрили: як виглядає оновлена площа
  • Робітники майже закінчили реконструкцію та облаштування скверу на вул. Чорновола.
  • Фонтан «Кульбаба» кілька разів запускали у тестовому режимі. Частину огорожі прибрали і тернополяни можуть підходити ближче, щоб подивитися на нову площу.

Робітники облаштували фонтан, поклали нову бруківку, встановили лавочки.

Як повідомляли в управлінні ЖКГ, окрім реконструкції вулиці Чорновола, виконали і заміну комунікацій, зокрема старі металеві труби замінили на нові, з поліетилену, на які виробник дає гарантію 75 років. Старим газовим трубам було понад 40 років, тому щоб через кілька років не перекопувати вулицю, заміну виконують одразу.

- Якщо буде проведена реконструкція вулиці, але систему газо- та теплопостачання не замінять, то через кілька років доведеться знову все розбирати і переробляти, – повідомляють в управлінні ЖКГ. –Саме тому потрібно проводити заміну відразу. Тому всі ремонтні роботи проводять відразу, щоб вже не повертатися до них в цьому місці впродовж десятиліть.

Відео дня

Поруч зі сквером робітники почали облаштовувати МАФ. Дехто з перехожих вважає, що це буде магазин або заклад швидкого харчування.

- Я не проти магазинів, але потрібно, щоб вони мали нормальний вигляд, бо в нас в місті стоять одні старі та обшарпані фургони, – каже тернополянин Олексій. – Якби людям то не було б потрібно, їх і не встановлювали.

Дехто ж вважає, що МАФ буде зайвим, і його могли б встановити в іншому місці.

- Навіщо тут потрібні ці МАФи? – каже тернополянка Ніна. – Зробили дуже гарну вуличку, і знову заставити їх непотрібними магазинами? Але добре хоч те, що він не на тротуарі стоїть.  

Площа зі сквером має бути готова до кінця року. Робітники почали відновлювати сходи, які знаходяться зі сторони пам’ятника Пушкіну. Також, необхідно відновити зелені насадження та облаштувати освітлення.  Почали облаштовувати парковку на вулиці Коперника.

А як вам сквер Чорноволоа? Чи чекаєте на відкриття? Діліться своїми думками у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up