Партнер рубрики Події

Біля перголи посадили виноград та катальпи . Кажуть – буде гарніше

Біля перголи посадили виноград та катальпи . Кажуть – буде гарніше

Оновлену за майже вісім мільйонів площу Степана Бандери   відкрили офіційно, сьогодні, 20 липня.  Тут освятили вдруге пам’ятник Бандері та  насипали землі під розставлені у ямки катальпи  тернопільський міський голова разом із заступниками та очільниками міст-райцентрів. 


Загалом, урочисту частину з виступами розпочали  о 18.00. Її мужньо витримали під палючим сонцем школярі, зодягнуті у костюми.  Час від часу зупинялись перехожі, аби розпитати, що то за концерт.  А потім з’явились і представники влади – міський голова з колегами, майже відразу взявшись за лопати та катальпи.

 

- Тут зроблені пішохідні доріжки, велосипедні, повністю освітлення, також оновили пам’ятник Бандері, він вже потребував реконструкції, - розповів журналістам міський  голова Сергій Надал. -  Висадили 26 катальп і також збільшили площу газонів на сто квадратних метрів.  Тобто є ще один відкритий громадський простір у місті Тернополі. Ми  врахували бажання старшого покоління  і побажання молодих людей. І в результаті вийшов такий симбіоз: в дусі сучасних європейських таких стриманих ліній зроблено, але з використанням наших національних кольорів – червоно-чорного, візерунку. З’явилась пергола, яка має свій оригінальний вигляд. Посаджений поруч з перголою виноград, який буде досить так активно рости і створить місце для відпочинку. 

На думку міського голови, уже наступного року тернополяни та гості міста зможуть оцінити  вигляд перголи із виноградом.  

- Роботи завершені всі, - каже він. - Загальна вартість робіт – до восьми мільйонів. 
Як оцінюють оновлену площу, і зокрема, розхвалену  багатометрову перголу,  ми перепитали у тернополян, що розташувались під нею. 

- Якби інший колір в перголи, було б краще. Колір – зовсім не хороший, - каже тернополянка Марія Савчук . - І то не тільки моя думка. Колір мав би бути  зелений, а ні – то синьо-жовтий, раз такі патріоти.  А так загалом, звісно, що краще площа виглядає.


Та вартувало б, додає вона, ще оновити покриття і аж до самого туалету, розміщеному у парку Шевченка.  Бо у цьому напрямку –  доріжка у кепському стані.  Особливо, під час дощів. 

- Мені подобається, - каже тернополянка Ярослава Демчук. -  Це більш сучасно. Посадили зараз виноград. Він виросте, буде набагато краще ніж зараз. Нормальна перетрубація.  Бруківка гарна. Що говорити, дуже багато зроблено.

А от щодо кольору перголи, то жінці також не дуже подобається червоний. Каже, що краще би виглядало у синьому, чи жовтому, чи синьо-жовтому кольорах. 

- Хотілося б, щоб оновили покриття  загалом цієї зони, - каже молода матуся Оля. -  Щоб навколо фонтанів облагородили.

Більш нестриманими в оцінці робіт були чоловіки, з якими вдалось поспілкуватись.
- Та важко якось оцінити. Якщо та залізяка, кажуть, що коштує мільйон, то на той ремонт всієї площі можна скільки хоч списати, - каже   тернопільський пенсіонер Володимир. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сонька

    Як ті діти на такому сонці в тих костюмах не попадали
  • Діонісій

    Надал стар, стар, супер стар! без нього ніхт :)

    Piter Savka reply Діонісій

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up