Партнер рубрики Події

Біля Старого парку виставили знищену ворожу техніку окупантів. Подивитись прийшли сотні тернополян

Біля Старого парку виставили знищену ворожу техніку окупантів. Подивитись прийшли сотні тернополян

Виставку організували з нагоди Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України. Брухт, який залишився від техніки окупантів, виставили біля входу до Старого парку. Подивитися на знищену техніку прийшли сотні тернополян.

До Тернополя ворожу техніку привезли у суботу, 20 серпня. Вона вже доступна для огляду містян. Тернополяни можуть не лише подивитися та фотографуватися біля техніки, а і залізти всередину.

У соціальних мережах більшість місцевих критикують цю ідею. Виставляти знищену російську техніку нашими захисниками вважають недоречним.

 – Для чого це? Щоб зробити ще боляче тим матерям які втратили своїх дітей? А ті люди що залишились без даху над головою, допоможіть їм... – пише Галина Шпильова.

Відео дня

– А кому це потрібно, для чого? Щоб травмувати людські душі, нічого мудрішого придумати не можна. Це чиясь мама чи діти, батьки, рідня будуть дивитися, хто і що вбили їхніх сина, дочку, батька, матір, чоловіка, брата. Не треба травмувати людські душі. Вони і так зранені втратою рідних. Нашому файному місту Тернополю цієї нечисті не потрібно, – пише Марія Фіялка.

Однак біля парку справжній ажіотаж. Подивитись на знищену техніку орків прийшло чимало людей. Багато місцевих прийшли з дітьми. Вони вилазять на знищені танки та ракетні комплекси. Загалом для огляду виставили п'ять знищених одиниць бойової техніки. 

Діти відкривають люки, залазять всередину. Тернополяни фотографуються біля знищеної техніки.

– Я вважаю, що цю техніку треба виставляти і показувати, – каже тернополянин Олег. – Ми, на щастя, не бачили, що це таке, як виглядає війна. Дехто і взагалі вже забув, що наші захисники гинуть за наш спокій. Тому це таке нагадування про те, що відбувається прямо зараз. Я вважаю, що коли Україна переможе, потрібно створити цілий парк «Другої армії світу» і виставити увесь той брухт, який приїхав на нашу землю нищити наші міста та вбивати наших громадян. Щоб всі пам’ятали, хто наші сусіди і який це «братський народ» насправді.

У міській раді Тернополя повідомили, що виставку організувала міськрада спільно з Міністерством внутнрішніх справ України.

– Я дякую міністру внутрішніх справ України пану Денису Монастирському та держсекретарю МВС Юрію Лубковичу за сприяння в організації виставки у Тернополі, – наголосив міський голова Сергій Надал. – Подивитися на ворожу окупаційну військову техніку, яка символічно відкрилася на колишньому місці розміщення радянської техніки, можуть безкоштовно усі охочі ще до кінця місяця.

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом та запитали, скільки коштів витратили на організацію виставки. Наразі очікуємо на відповідь. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (163)
  • Светлана Василенко

    Цим мотлохом були вбиті наші Захисники, наші діти, батьки.А люди фотографуються.Як можна ?
  • Marcin Biernat

    У вас немає грошей, щоб витрачати ????
  • Raisa Terletska

    Владо чим ви тішитесь .іде війна ,.
    З жиру біситесь.
  • Raisa Terletska

    Мали де списати пару мільйонів .
    Жах.

keyboard_arrow_up