Біля тернопільського аеропорту перекривали дорогу. У середу її також можуть заблокувати (оновлено)

Біля тернопільського аеропорту перекривали дорогу. У середу її також можуть заблокувати (оновлено)

Про те, що біля аеропорту зранку 21 жовтня перекрили дорогу, у редакцію повідомив читач Олександр. На ці ділянці дороги утворився чималий затор. 

На місці - протестувальники, розповідає читач. Каже, що ця акція, ймовірно, повязана із попередніми на початку вересня. Тоді люди вимагали ремонту дороги Тернопіль-Скалат-Жванець. 

Протестувальники попереджали: якщо влада не виконає обіцянки, то буде серія перекривання дороги. Тому люди повернулися знову. 

Відео дня

Утворився величезний затор. Пан Олександр каже, що стоїть тут уже 40 хвилин, і ніякого руху.

 

Протестувальники вимагали ремонт дороги Тернопіль-Скалат-Жванець. Останньою краплею для людей стала смерть дівчинки неподалік населеного пункту Скалат.

- У нас немає нормальної дороги, це напрямок, де гинуть люди, – розповідає жителька громади Людмила. – Вчора ми поховали дівчинку, яка випала з автобуса на тій злощасній дорозі. Колесо вскочило в яму і двері відчинились. Фури знищили цю дорогу, а відремонтувати дорогу обласного значення немає кому.

Нагадаємо,  нещастя з 15-літньою дівчинкою трапилося 18 жовтня близько 15:00. Дівчинка їхала з Тернополя додому у Підволочиський район на автобусі «Кам'янець-Подільський-Тернопіль». Одне з коліс автобуса потрапило в яму і двері відчинились. Дівчинка отримала травму голови, через яку померла.

Люди, які вийшли перекривати дорогу зібрались близько 11:00 на пішохідному переході. Як повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига, на місці перебуває кілька екіпажів поліції.

Вантажівки та деякі легкові автомобілі люди не пропускали. Дехто з водіїв легківок просив пропустити їх, бо вони їдуть в лікарню або вдома на них чекають діти. Пропускали і рейсові автобуси та бус, який віз хліб до лікарні. Деякі водії вантажівок, які «застрягли» в заторі, почали сваритись з пікетувальниками і вимагати, щоб вони або пропустили усіх, або не пускали нікого. Все ж, кілька разів люди розблоковували рух але всього на кілька хвилин.

- Нам обіцяли, що дорогу відремонтують, але відновили лише частину, – розповідає тимчасовий виконувач міського голови Скалатської ОТГ Софія Магмет. – Це і дорогою важко назвати, бо там одні рови. Вона небезпечна для проїзду транспорту. Це дорога обласного значення. Скільки ще потрібно смертей, щоб на цю проблему звернули увагу? Якщо до нас не прислухаються, то ми тут будемо довго.

Про перекриту дорогу одразу повідомили головного інженера служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрія Ходаковського, який приїхав поспілкуватися з людьми.

- Ми почули вимоги пікетувальників про ремонт Тернопіль-Скалат-Жванець в районі населеного пункту Скалат, – розповідає Юрій Ходаковський. – Я погарантував пікетувальникам, що в середу підрядна організація приступить до ремонту.

Однак багато людей в це не повірили і почали вимагати, щоб до них приїхав очільник тернопільської ОДА. До людей приїхав начальник відділу інфраструктури, який розповів, що служба автомобільних доріг надала підрядникам чіткий план виконання робіт ще в п’ятницю і в середу розпочнуть роботу.

Все ж люди розблокувати проїжджу частину і близько 13:00 рух транспорту був відновлений. Однак учасники пікету розповіли, що якщо у середу не почнеться обіцяний ремонт – вони заблокують дороги не тільки біля тернопільського аеропорту, а і в інших місцях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • sad

    НОВА ІНФОРМАЦІЯ, НІХТО НІЧОГО РОБИТИ НЕ БУДЕ. УСІ ОЧІКУЮТЬ ПОГІРШЕННЯ ПОГОДИ ТА ДУМАЮТЬ ЯК ПРОТЯГНУТИ ЩЕ ТИХ КІЛЬКА ДНІВ ЩОБ НЕ ВИКОНУВАТИ СВОЇ ОБІЦЯНКИ !!! ХОДАКОВСЬКИЙ БРЕХУН ЯКОГО ЩЕ ПОШУКАТИ ПОТРІБНО!
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/DTP/hto-vidpovist-za-smert-15-richnoyi-natali-tsap-10955503.html

    Ірина Петрівна reply sad

    Усе правильно, тим лохам, які перекривали дорогу наобіцяли, а самі чекають дощів. Іваниця їм уже раз пообіцяв, тепер другий сказочнік приїхав
  • Князь

    Не знав що у цієї редакції, теж свої ботоферми є.

    Герасимчук Ростислав reply Князь

    Ти ще скажи, що незнав, що на майдані всі Порошенком проплачені стоять. Бурят же ж докази наводив.

    05 reply Герасимчук Ростислав

    Мусорщики забирали сміття за китайською стіною на східному і найшли тебе з братом на мусоркі ви дибіли два вижили після аборту.

    Герасимчук Ростислав reply 05

  • Князь

    Не знав що у цієї редакції, теж свої ботоферми є.
  • Герасимчук Ростислав

    ЦІКАВО, ЯК ТІ ПРОТЕСТУВАЛЬНИКИ ГОЛОСУВАЛИ? Впевнений, більшість були за зелених чоловічків. А тепер зелена шмаркля навіть в Тернопіль їхати сцить, хоча клавіші на "Елісеях" для нього намалювали. Ой, вибачайте, забув, клавіші -
    то ті хто за гідранта голосував.

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    Ти тупе брехло, то проект кабміну Гройсмана прийнятий у першому читанні. Остаточного бюджету ще нема.

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    КЛАВІША, тобі із за паребріка видніше ;)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up