Партнер рубрики Події

Біля Тернопільського міськрайонного суду гучно: пікет через справу підпалу елітних авто

Біля Тернопільського міськрайонного суду гучно: пікет через справу підпалу елітних авто

Чому зібрались мітингувальники і чого вимагають, дізнавались «20 хвилин»

Мітинг, транспаранти і вимоги справедливого вироку для підозрюваного замовника й виконавців підпалу елітних авто у Тернополі.  

Головним підозрюваним, нагадаємо, є 65-річний бізнесмен з Тернополя Михайло Палагнюк. Він є власником торгово-готельного комплексу «Золоте кільце», що на масиві «Східний».

Відео дня

За версією слідства, упродовж вересня-грудня 2022 року Палагнюк зі спільниками умисно вчинили підпали елітних автомобілів марки Mercedes-Benz E220D, BMW X5 та Mercedes-Benz GLA 250, що належать його колишнім бізнес-партнерам. Виконавцями злочинів виявилися троє найманців.

 

Михайлу Палагнюку обрали запобіжний захід у вигляді застави у понад 4 мільйони гривень, які він сплатив.

Тягнеться справа ще з осені 2022 року. Потерпілі кажуть, що розгляд справи умисно затягується.

Вони зібрались із протестом під стінами Тернопільського міськрайонного суду. Потерпілі також зазначають, що відчувають психологічний тиск, бояться вийти на вулицю, хвилюються за своїх рідних, адже палії автомобілів перебувають на волі.

Люди переживають, що особа, вчинки якої, як самі говорять, загрожували їх безпеці та життю, може не понести покарання. Зараз, під час повномасштабного вторгнення, вони чекають справедливого рішення суду стосовно гучних справ, серед яких й ця!
 

Коментар суду

Анна МОСТЕЦЬКА, спікер-суддя Тернопільського міськрайсуду:

— Судом дотримується порядок та строки розгляду кримінального провадження. Затягування розгляду справи судом не допускається, відкладення судового засідання відбувалося з обʼєктивних причин: неявка потерпілих, неявка захисника у зв’язку зі станом здоров’я, обʼєднання кримінальних проваджень для повноти судового розгляду, визначення складу колегії суддів для розгляду даного кримінального провадження. Наступне судове засідання відбудеться через 10 днів. Детально про хід даної справи суд повідомить згодом на своїх офіційних каналах зв’язку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natalia Buchynska

    Приймають на роботу через корупцію в по блату. Одних приймають, за пів року вже інша. І та рулетка йде по окрузі. Кожен що два місяці нова працівниця
  • Віка Віка

    Золоте кільце - це бандюки з 90-х
  • Олексій Шаповал

    Золоте кільце ...це бандюки ....

keyboard_arrow_up