Партнер рубрики Події

Біля Збаразького кільця будують нові кіоски із зупинкою громадського транспорту: ми дізнались деталі

Біля Збаразького кільця будують нові кіоски із зупинкою громадського транспорту: ми дізнались деталі

На проспекті Степана Бандери триває будівництво нових кіосків та зупинки громадського транспорту. Ми дізналися, чи є дозвільні документи у підприємця та що ще там планують облаштувати. Який вигляд це місце має зараз? Про це у матеріалі!

Підготовчі роботи до будівництва біля зупинки громадського транспорту на проспекті Степана Бандери розпочалися у липні. Там демонтували афіші, зняли шар грунту. Згодом розпочали заливку фундаменту. Станом на 2 жовтня на цій ділянці вже є кіоски. Роботи ще тривють.

Чи є дозволи

Журналісти «20 хвилин» звернулися до міської ради з інформаційним запитом. Ми запитали, чи видавали дозволи для будівництва приміщень. Як нам повідомили, ділянка площею 0,0326 га, з 2013 року знаходиться в оренді відділу технічного нагляду міської ради. Цю ділянку передали у суборенду місцевому підприємцю для будівництва кіосків та облаштування нової зупинки громадського транспорту. 

У міській раді повідомили – усі дозвільні документи на проведення робіт підприємець має. 

Відео дня

Відповідно до чинного плану зонування міста, на цій ділянці немає зеленої зони, скверу, тощо. Там зона Г-6 (Торгівельна зона).

Даній ділянці присвоєно кадастровий номер 6110100000:08:013:0057. На публічній кадастровій карті ця ділянка відповідає категорії землі житлової та громадської забудови.

Ми поспілкувалися з підприємцем Віталієм Доктором, який орендував ділянку та облаштовує там нові приміщення. Він надав нам усі дозвільні документи на проведення робіт. 

Нормативна вартість земельної ділянки, відповідно до розрахунків на 2023 рік, становить 177 701 грн, – йдеться у договорі суборенди. Орендна плата за користування ділянкою становить 3% від цієї суми на рік. Тобто в місяць підприємець сплачує 444 грн.

Що планують зробити

Як розповів підприємець, відповідно до документації роботи мають завершити до березня 2024 року, однак встигнуть зробити це раніше, оскільки основні роботи вже виконали. 

– Тут будуть приміщення торгового призначення. Ми будемо здавати їх в оренду. Наразі ще пропозиції від підприємців, які хотіли б орендувати приміщення, нам не надходили. Також тут буде дві зупинки громадського транспорту – одна біля мобільного укриття, та ще одна поруч. Одна зупинка призначена для міського громадського транспорту, інша – для зупинки міжміських автобусів. 

Приміщення матимуть громадські туалети. Як розповів Віталій Доктор, їх буде два. 

– Громадські вбиральні будуть безкоштовні для тернополян. За їх чистотою будуть стежити орендарі торгових приміщень. Ми облаштували пандуси, тому вбиральнею зможуть скористатися люди з інвалідністю. Також ми поклали нову бруківку на тротуарі, встановимо вуличне освітлення.  

Який вигляд матиме будівля

Біля нових приміщень є паспорт об’єкту з візуалізацією проєкту. 

Зупинки громадського транспорту, коли виконання робіт закінчать, передадуть до відділу технагляду. Вони відповідатимуть за їх стан. 

Також нам надали схему приміщень. Пан Доктор каже – приміщення виглядатимуть саме так, як на візуалізації проєкту.

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Таня Почепцова-Коваленко

    Це просто жах. В будинках на перших поверхах пустують приміщення, а ці просто загиджують місто! Дуже сподіваюся, що настане час і всі, хто допустив це, вірніше, розпродав Тернопіль, гуртом, всією свободою займуть місця за гратами. Це ж треба так зганьбити слово 'свобода"!

    Пе Ес. До колективу 20хвилин: а приміщення, що недалеко від Зб.кільця, на місці колишніх стоянок пересувних зоопарків,майже добудували. Хоча є рішення суду про зупинку будівництва. Я б цю споруду віддала під реабілітаційний центр для наших воінів
  • микола ніколаєнко

    Якщо ми будемо так бездумно витрачати наші гривні, то цілком можливо, що  там ми вже будемо кувати за рублі.
  • Teren Teren

    Торговий павільйон, торговий павільйон, торговий павільйон ... і малеееесенька зупиночка. Ну щоб чоловік з 10 там вмістилось, не більше. Ну що ж ви гниди так з того міста і людей знущаєтесь?! Ну хіба ж вам в мало, в ваших мордах не застрягне, мудила ж ви лисі?
  • Читач66

    А ви Бики по 5 грн на дрони скинули?

keyboard_arrow_up