Партнер рубрики Події

Бійці з Тернопільщини поїхали на лікування та відпочинок в Грузію

Бійці з Тернопільщини поїхали на лікування та відпочинок в Грузію
На лікування, фізичну та психологічну реабілітацію поїхали бійці з Тернопільщини у Грузію. 15 травня увечері їх проводжали друзі та рідні. Вже завтра хлопці будуть у сонячній Аджарії. Там вони планують відпочити морально та покращити самопочуття.

Так Павло Доскоч з Чорткова їде в Грузію лікувати хребет. Служив цей боєць в АТО 5 місяців. 
- Я травмував хребет, коли  під час обстрілу застрибував в бліндаж, - розповідає чоловік. 



Його побратим Іван Ваврик з Чорткова сподівається  відпочити психологічно та покращити самопочуття, адже має після служби певні проблеми зі здоров’ям. Він каже, що після війни дуже важко адаптуватися до життя. 

Їде в Грузію і 24-річний Ярослав Антонюк з Клибанівки Підволочиського району. Він пішов добровольцем в АТО одразу після Майдану, був поранений під Слов'янськом біля телевежі. 

- У мене відкрита травма головного мозку, зараз там накладена пластина,  -  розповідає боєць. – Біля мене розірвалася граната, мене  травмувало осколком. Я лікувався в Харкові, в Києві, осколки витягали в Кракові.

Загалом відпочиватимуть наші бійці в Грузії 15 днів, розповів голова облради Василь Хомінець. За його словами, грузинська сторона взяла на себе питання перебування бійців в Грузії, без врахування переїзду до Борисполя та перельоту.  Ці витрати частково покрила облрада - працівники комунальних установ облради здали 63 тис. грн. Загалом, день перебування бійця в Грузії коштує понад дві тис. грн.
- Клімат Аджарії – субтропічний, він вже сприятиме відновленню здоров'я бійців, - каже пан Хомінець.  - Житимуть хлопці на березі моря, на першій береговій лінії у місті неподалік Батумі. Вони забезпечені харчуванням, відпочинком, культурною програмою.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    ой, а ви писали про цього хлопця Антонюка раніше, що йому допомога потрібна. я ще гроші переказувала йому. добре, що хлопець вже краще себе почуває!!!

    одужання всім пораненим !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 14:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії 11:15 На вулиці Сагайдачного висадили квіти: який вигляд мають клумби photo_camera 10:45 На Тернопільщині син морив матір голодом, аби та віддавала пенсію 10:05 День вишиванки: які заходи відбудуться в Тернополі 16 травня 09:30 15 травня є зміни в маршруті тролейбуса №8 09:03 Замість насаджень тепер буде бруківка: на Торговиці спиляли здорові дерева photo_camera 08:30 На війні загинув 34-річний герой зі Збаража Андрій Мисик 22:20 На Фабричній зіштовхнулися дві Тесли та Тойота: є потерпілі 22:01 Чи можна святкувати та радіти під час війни: пояснює Митрополит Епіфаній 21:56 По всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up