Партнер рубрики Події

«Бомжі розкошують, тара дзвенить цілодобово». На траві під вікнами будинку втулили кіоск склотари

«Бомжі розкошують, тара дзвенить цілодобово». На траві під вікнами будинку втулили кіоск склотари
  • Мешканці Лепкого, 14 обурюються таким сусідством. Окрім того, кісок поставили на прибудинковій території.
  • У міськраді запевнили, що управління муніципальної інспекції перевірить даний об’єкт.
  • Директор ПП «Благоустрій» каже, що дозволів на розміщення жек не давав. Вже спілкувалась з чоловіком, той запевняв, що купив кіоск і документи всі має. Пообіцяв надати невдовзі.
  • Не знаємо, з чийого дозволу у нас на вулиці розмістився пункт прийому склотари, - мешканка Лепкого, 14 Ірина Красовська б’є на сполох. Підтримали її й інші мешканці, невдоволені «сусідством». - Поряд 23 садочок, церква Покрови Пресвятої Богородиці, Галицький коледж і, взагалі, гуляє багато дітей і матерів з візочками. Клієнти приходять різні. Поряд стоять смітникові баки, які перериваються з верху до низу, шукаючи те, що можна здати. Чи можна щось зробити, щоб цього не було і куди звернутись?

Бомжі розкошують, дзвін посуду і скла – цілодобовий, нарікають мешканці. На траві під вікнами будинку втулили кіоск склотари. Днями він гостинно відчинив свої двері. І байдуже, що будова розташувалась на прибудинковій території, яка належить мешканцям Лепкого, 14.

  • З самого ранечку там вже тарабанять, - нарікає мешканка будинку пані Марія. – Гуляла з дитиною – черга охочих здати склотару – аж до смітників. Мало нам наркоманів було, співів п’яниць під вікнами. Треба було ще склотару відкрити.

«І так було весело, тепер ще веселіше, - пише Svitlana Dudkina. - За будинком ніхто 5 років не прибирає. Гілки від зими лежать на узбіччі. А тепер тарабанять склотарою. Дякуємо вам, хто відповідальний за це!»

Мешканці кажуть, що вже звернулись письмово до міської влади та депутата по округу.

Відео дня

Поцікавились в міськради і журналісти – хто дав дозвіл на розміщення кіоску склотари і чи взагалі видавав. Наразі отримали відповідь: управління муніципальної інспекції перевірить даний об’єкт. Депутат міськради Любомир Балук, до якого звернулись мешканці і журналісти, як стало нам відомо 14 травня, вже підготував депутатський запит до міськради. А в жеку запевняють: дозволів не давали і давати не могли. Територія належить мешканцям як прибудинкова. А чоловік, який відкрив кіоск, пообіцяв надати документи. Стверджував, що купив ділянку. Хоча цього бути не може. Очільниця обслуговуючого підприємства запевнила: не буде документів вранці 14 травня – викликатиме муніципалів і кіоск демонтують.

Коментарі

Галина ГЕВКО, директор ПП «Благоустрій»:

 - Ми дозволів і погоджень на розміщення кіоску не давали і не маємо права цього робити. Підходили до них, на місце. Продавець набрала власника, той перебував у поліклініці. Телефоном запевнив, що має всі документи і що купив цю ділянку. Але цього бути не може! Це прибудинкова територія і вона належить мешканцям Лепкого, 14. Чоловік обіцяв завтра (14 травня – прим. авт.) принести до нас всі дозвільні документи.

Кіоск поставили приблизно на початку карантину. На ранок ми викликали муніципальну поліцію, перевірили документи – чоловік запевняв, все на стадії завершення. На 99, 9% переконана, що ніяких документів він не має, бо не може мати. Згідно з інвентарною справою, це прибудинкова територія. Тоді він згорнув діяльність. Тепер знову відчинився. Чекаємо. Якщо на ранок не буде документів – викликаємо знову муніципалів.  

Любомир БАЛУК, депутат міськради:

 - Оскільки земельна комісія не працює в Тернопільській міській раді, я не бачив, чи погоджували сервітут або виділення цієї земельної ділянки під здійснення підприємницької діяльності суб’єктом господарювання.
Мною буде направлено депутатський запит до органів виконавчої влади Тернопільської міськради щодо перевірки законності встановлення розміщеного об'єкта та правомірності здійснення торговельної діяльності суб’єктом господарювання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • гср

    БОМЖ - Без Определенного Места Жительства -

    Звідки автор статті знає що люди, які здають тару, є бездомні, раз їх бомжами обзиває???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up