Партнер рубрики Події

Мав на руці тату доньки. У Заліщиках прощалися із загиблим Героєм Любомиром Яремейчуком

Мав на руці тату доньки. У Заліщиках прощалися із загиблим Героєм Любомиром Яремейчуком
  • «Бойовий хлопець був! Хоча і в армії не служив, та коли росія почала наступ, пішов обороняти неньку-Україну від окупантів!» – так про нього відгукується однокласник Микола.
  • Любомир завжди залишався палким і щирим патріотом, а понад усе любив свою донечку, навіть тату на руці зробив у її честь…

Життя військовослужбовця обірвалось внаслідок ворожого артобстрілу під містечком Вугледар, що на Донеччині.

Цього року Герой міг би святкувати свій 46-й день народження, та Господь завжди забирає до себе найкращих і найдостойніших…

Відео дня

Захищав східні рубежі своєї Батьківщини…

Любомир Яремейчук народився у 1976 році в невеличкому селі Вербівці Городенківського району Івано-Франківської області.

Саме тому дехто й називав чоловіка «прикарпатцем», бо його рідний населений пункт розташований недалеко від Коломиї.

– З Любчиком (його так гукали) ми разом вчилися до 9 класу. Любили грати у футбол, займатись спортом. У нього є ще молодший брат Андрій, якого Любчик весь час захищав, горою за нього стояв. Ще з дитинства він був веселим, привітним, товариським і добрим хлопцем. З усіма жив мирно! – говорить нам однокласник Микола.

Одружився Любомир на дівчині Оксані з Заліщиків, що на Чортківщині, де вони й оселились. Незабаром у подружжя народилась донечка Діана.

У Заліщиках Герой прожив приблизно 15 років, ставши у містечку абсолютно «своїм». Всі запам’ятали його, як хорошого сім’янина, надійного соратника і людину, яка ніколи не відмовить у скруті.

– Він бойовий хлопець завжди був, хоча і в армії не служив, але його тягнуло… З початком Революції Гідності Любомир пішов воювати в АТО. Його нагородили за службу не однією медаллю… Часто на заробітки їздив за кордон, як і всі місцеві, – розповідає Микола про друга.

Особливо полеглий Герой обожнював свою доньку Діану.

– Він би за неї душу віддав! Діана дуже чемна дівчинка, талановита, розумна. Тато її так любив, що навіть тату на руці зробив у її честь, – говорить Микола.

Загинув, боронячи Україну!

Любомир Яремейчук без краплини вагань відважно пішов захищати рідний край і у 2014 році, коли російські загони вторглися на територію Донбасу, і наприкінці лютого у 2022 році, коли путін розпочав повномасштабну війну.

Чоловік служив у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха.

Сумна звістка про загибель військовослужбовця 15 квітня сколихнула обидві громади –Городенківську і Заліщицьку… До останнього обороняючись, Любомир Яремейчук смертю Героя поліг від ворожого артобстрілу у Донецькій області…

– Ми в скорботі за кожним українцем, який віддає своє життя за наше з вами мирне небо та схиляємо голови перед їхнім неоціненним подвигом. Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків! – співчуття родичам загиблого висловлює виконавчий комітет Заліщицької міської ради.

Відповідно до розпорядження міського голови містечка, 20 квітня 2022 року на території Заліщицької громади оголошено Днем жалоби у зв’язку з трагічною смертю Героя України Любомира Яремейчука.

Заліщицька міська рада забезпечила приспущення (вивішування із траурною стрічкою) Державного Прапора на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях.

– Вічна і світла пам’ять, Царство Небесне Герою! Заліщанщина в глибокій скорботі. Щире співчуття рідним та близьким. Україна не забуде, Україна не простить! – коментує допис про загибель військового Галина Юрійчин.

– Гірко та сумно стає родині і Україні, що кращих Бог забирає до себе, захисники стають ангелами-охоронцями. Щирі співчуття рідним. Царство небесне і Вічна пам’ять Герою! – пише у Фейсбуці Борис Шипітка.

Обірвала життя ворожа куля…

20 квітня, о 9:00, у Заліщиках пройшла церемонія прощання з Героєм України, учасником АТО – Яремейчуком Любомиром Васильовичем. Сотні людей зібрались біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці, аби провести солдата в останню путь і вшанувати його подвиг.

Фото зі сторінки Заліщицької міської ради

– Ворожа куля вирвала з життя сина, батька, жителя нашої громади, справжнього патріота, військовослужбовця ЗСУ. Висловлюємо глибокі співчуття батькам, рідним, близьким загиблого Героя. Сумуємо разом з Вами, підтримуємо в цей тяжкий час, – написали на сторінці Заліщицької міськради.

– До останнього не вірила, що це правда. Царство небесне і вічна пам’ять Герою. Хай земля тобі буде пухом! – коментує Оксана Єфіменко.

– Дуже боляче втрачати наших героїв. Їхня кров, пролита за Україну, взиває про помсту окупантам до неба і до нашої свідомості! Смерть ворогам! – пише під дописом Ігор Левицький.

Похорон Любомира Яремейчука відбудеться завтра, о 11:00, у селі Вербівці, звідки військовий родом.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним та близьким, друзям, бойовим побратимам та усім, хто втратив рідну людину. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (85)
  • Марія Паряк

    Вічна пам'ять.
  • Ліля Бойко

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ!
  • Анжела Калитчук

    Вічна пам'ять Герою.
  • Галина Александрович

    Вічна пам'ять герою.

keyboard_arrow_up