Боронив Україну до останнього! У Тернополі прощаються з командиром Василем Паславським

Боронив Україну до останнього! У Тернополі прощаються з  командиром Василем Паславським
  • Під дописами про загибель цього сміливого військового люди пишуть сотні коментарів, теплих та щирих слів, сотні молитов.
  • Однак, бійця, який віддав заради свободи і мирного неба над Україною найдорожче – своє життя, вже не повернеш…
  • Звістка про те, що Герой Василь Паславський поліг у бою з окупантом, сколихнула Тернопільщину 18 травня.

Він безстрашно виконував бойові завдання, нічого не боявся й бився за правду і волю своєї держави з російським ворогом, тому його подвиг неоціненний!

Сиротами залишились донечка і син…

Василь Степанович Паславський проживав у житловому масиві «Канада» нашого міста. З перших днів повномасштабного вторгнення він пішов відстоювати інтереси України й захищати її територіальну цілісність.  

– Захищаючи Україну від московської орди, в боях на Харківщині загинув командир вiддiлення взводу військової частини Паславський Василь. Вічна пам’ять мужньому воїну! Не забудемо його подвиг та героїзм! – написав на своїй Фейсбук-сторінці 18 травня мер Тернополя Сергій Надал.

Відео дня

– Вася, не віриться, що тебе вже нема, але ти назавжди в наших серцях! Спочивай з Богом! Герої не вмирають! Співчуття родині і близьким! – коментує допис Оксана Мулик, яка знала Героя.

– Василь Степанович залишиться у пам’яті тих, хто його знав, мужнім сином українського народу, відважним воїном та справжнім захисником. Шана та вічна пам’ять Герою! Хай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій його душі! – висловлює співчуття Тернопільська міська рада. 

– Вічна пам’ять! Світла пам’ять! За самовідданість і героїзм до рідної землі уклінно вшановуємо! Царство небесне… – додає Елена Зайцева.

Без люблячого чоловіка Василя залишилася дружина Олександра, без турботливого батька двоє дітей – донечка і син. Для них це непоправна втрата.

Зустрінуть «живим» коридором

Прощання з командиром Василем Паславським відбулося 22 травня у великому залі Дому печалі. Поминальна панахида розпочалась о 19:00.

– Хай Господь Бог прийме його в свої небесні оселі! Низький уклін і вічна пам’ять ГЕРОЮ УКРАЇНИ! Щирі співчуття рідним та безмежна вдячність батькам за сина, який ціною власного життя захищав нас і Україну! – коментує цю новину Віка Король.

Керівництво Підгороднянської об’єднаної територіальної громади звернулося до її мешканців, аби віддати шану захиснику й «живим» коридором 23 травня зустріти його тіло.

Починатимуть формувати коридор об 11:30 від в’їзду в село Довжанка вздовж головної вулиці і від в’їзду в село Домаморич до церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

– Знову втрата! Як жаль наших бійців! Дорогі наші воїни, ми ніколи вас не забудемо! Героям України Слава! – пише Любочка Вишня.

Похорон Василя Паславського відбувся у понеділок, 23 травня, в селі Домаморич (населений пункт Підгороднянської сільської громади, що розташований на берегах річки Руда – прим.), бо там народилась його дружина.

Фото взяте з Великоберезовицького деканату
Фото взяте з Великоберезовицького деканату

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним та близьким, друзям, бойовим побратимам та усім, хто втратив рідну людину. Вічна пам’ять і слава тобі, Герою…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (119)
  • Людмила Качмар

    Вічна пам'ять Герою!
  • Ganna Kanafar

    Щирі співчуття рідним  Вічна  і світла  пам'ять  Герою
  • Раиса Понцир

    Царство небесне вiчний спокий нашим героям спочивайте з миром
  • Olha Sh

    Вічна і світла пам’ять ГЕРОЮ🙏!!!

keyboard_arrow_up