Партнер рубрики Події

Боровся за мирне небо над Україною. На Теребовлянщині поховали бійця Миколу Крушельницького

Боровся за мирне небо над Україною. На Теребовлянщині поховали бійця Миколу Крушельницького
  • Його мужності, сміливості й силі духу можна було тільки позаздрити.
  • 25-річний військовий Микола Крушельницький від початку повномасштабної війни перебував на фронті, боронив нашу землю від російських окупантів. Його життя обірвалось у криворізькій лікарні, він поранень, отриманих на полі бою.
  • Сьогодні, у такий сонячний жовтневий день, Захисник навіки повернувся до рідного села на Теребовлянщині. На жаль, у домовині…

Чергову трагічну новину про загибель земляка-Героя жителям Теребовлянської громади повідомили на офіційній фейсбук-сторінці Теребовлянська міська рада.

– Знову гірка втрата! 16 жовтня 2022 року в лікарні міста Кривий Ріг помер від поранень, які отримав під час виконання обов’язків військової служби в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість у боротьбі з російським ворогом, Микола Крушельницький. Теребовлянська міська рада та її голова Олег Продан висловлюють співчуття рідним, близьким, знайомим полеглого. Ми поділяємо Ваше горе і говоримо слова підтримки у ці скорботні дні. З Вами сумує рідне село і вся Теребовлянська громада. Нехай Господь прийме душу воїна у Царство Небесне! Вічна пам’ять Героєві! – такими словами там звернулись до краян.

– Вічна слава і шана Герою України! Співчуття рідним. Не такого майбутнього чекали наші діти, але життя за Україну віддають справді відважні, сміливі воїни, цвіт нації. Миколі би ще жити і жити, а його вже немає… – коментує Iryna Motka.

Відео дня

– Велика подяка Герою за службу! Він воював та віддав життя, захищаючи єдину Україну! Вічна і світла йому пам’ять! Царство Небесне! Рідним – мої найщиріші співчуття. Нехай з Богом спочиває. Герої не вмирають... – додає Світлана Іванків.

– Пам’ятаймо, якою ціною… Не забудемо, не пробачимо! Вічна пам’ять Герою. Нехай Бог прийме душу померлого воїна Миколи до свого Царства Небесного. Співчуття рідним і близьким! – висловлює свої щирі співчуття Natalia Panas.

– Вічна та світла пам’ять Герою України. Нехай земля буде йому пухом… Низький поклін до землі батькам та співчуття за сокола, який віддав життя за наше майбутнє. Мої співчуття рідним та близьким! – сумує Віра Перхалюк.

Йому назавжди залишилось 25

Крушельницький Микола Іванович народився 23 грудня 1996 року у селі Нова Могильниця Теребовлянської міської громади. Він з багатодітної родини, батьки гідно виховали тринадцятеро дітей. Юнак – військовослужбовець-контрактник. Коли росія нагло вторглась на територію нашої Батьківщини, Микола доблесно воював на передовій та виконував обов’язки старшого солдата та навідника-оператора *** окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил.

Воїни *** ОГШБ особливо відзначились при звільненні населених пунктів на Херсонському напрямку. Їхньому професіоналізму немає рівних. Микола Крушельницький був саме серед таких бійців, як розповіли його побратими. Герой загинув 16 жовтня у лікарні внаслідок поранень, отриманих на фронті. Медики з усіх сил боролись за його життя, та врятувати так і не змогли…

– Вічна пам’ять тобі, синочку! У мене донечка на рік молодша за тебе… Щирі співчуття родині, а особливо мамі. Не забудемо Героя, який сміливо і без вагань віддав своє життя за наш спокій! – пише під дописом про загибель Маша Грига.

У полеглого захисника вдома залишились матір Ольга, батько Іван, рідні брати і сестри. Співчувають рідним військовика всі, ця втрата шокувала село, адже сім’я Крушельницьких – знана й добропорядна, а всі діти в ній виховувались у праці, з вірою в Бога та любов’ю до України.

– Плачу разом з великою родиною Крушельницьких з приводу втрати. Вічна пам’ять Герою. Низький уклін! Щирі співчуття батькам, – каже Nataliya Kontsur.

Дорогу встелили живими квітами

Домовину з тілом військовослужбовця теребовлянці зустріли 19 жовтня, в післяобідню пору, на перехресті біля греко-католицької церкви святого Миколая прямісінько в центрі міста.

Люди вшанували полеглого Захисника на колінах, з лампадками та молитвою. Це найменше, що можна зробити для Миколи, котрий поклав життя в боротьбі за Україну, за мирне небо над нею. Парастас за загиблим відбувся того ж дня о 20:00. Герой навіки повернувся до домівки в рідному селі…

Востаннє прощались з солдатом Миколою 20 жовтня. Чин похорону розпочався о 11 годині в селі Нова Могильниця, звідки він родом. Декілька сотень людей зійшлися на подвір’я Крушельницьких. Прийшли чи не всі мешканці рідного населеного пункту військового, а також навколишніх сіл – Старої Могильниці та Романівки. Віддали останню шану представники влади.

– Дорога, якою везли Миколу Крушельницького до місця його земного спочинку, була встелена живими квітами. Духовенство УГКЦ та ПЦУ спільно відспівали загиблого воїна, підносячи молитви за його душу. На честь полеглого прозвучав військовий салют, а тіло віддали землі під звуки Гімну України. Поховали Героя на місцевому кладовищі, – зі сторінки Теребовлянська міська рада.

Редакція «20 хвилин» співчуває батькам, братам та сестрам, родичам, друзям, побратимам, односельчанам та усім, хто втратив близьку людину – Миколу Крушельницького. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Tetyana Gusak

    Царство небесне Вічна пам'ять герою Співчуття рідним
  • Вічна Світла пам'ять Герою України
  • Галина Романюк

    Царство небесне Герою низький уклін рідним!
  • Lytsiv Anna

    Вічна пам'ять Герою України. Царство небесне. Співчуття рідним.

keyboard_arrow_up