Партнер рубрики Події

Боровся за правду і волю України! У Тернополі попрощалися з Героєм Володимиром Фоменком

Боровся за правду і волю України! У Тернополі попрощалися з Героєм Володимиром Фоменком
  • На передовій захисник у квітні встиг зустріти 48-й день народження.
  • Володимир не святкував його у колі найдорожчих, з келихом ігристого, а твердо стояв на позиції, у військовому строї та зі зброєю в руках. Він зі стовідсотковою точністю виконував поставлені завдання, та навіть багаторічний досвід й уважність не допомогли.
  • Володимир Фоменко загинув 9 липня на Донеччині.

– Захищаючи Україну на Донеччині загинув тернополянин Фоменко Володимир. Співчуваємо рідним. Вічна пам’ять Герою! – таку сумну звістку краянам 20 липня повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Вічна та світла пам’ять Героєві України! Низький уклін батькам! Співчуття близьким та рідним! Герої не вмирають, а залишаються в наших серцях, – коментує допис мера жителька міста Людмила Макаренко.

– Вічна, світла пам’ять Герою, учаснику АТО, щирій, добрій, порядній людині. Співчуття мамі та брату, – пише Марія Гураш, знайома з родиною полеглого.

Відео дня

– Щирі співчуття родині! Хай спочиває з Богом! Вічна пам’ять! Не можу повірити, що Володі вже немає... – глибоко засмучена Ольга Пеляк.

– Нехай Господь-Бог поселить його світлу душу в Царство Небесне, – з сумом додає до всього сказаного тернополянка Тетяна Томенко.

Не дібрати слів, які би вгамували біль втрати та загоїли рану у душі…

Із сміливим захисником та справжнім патріотом Володимиром Фоменком попрощалися 22 липня, об 11 годині, в Домі печалі, що на Микулинецькій. Далі бійця з почестями поховали на Алеї Героїв Микулинецького кладовища.

Фоменко Володимир Вікторович народився 16 квітня 1974 року. Проживав з сім’єю у Тернополі. Майже 26 років (з 1996-го) чоловік працював начальником вимірювальної лабораторії метрологічної служби у комунальному підприємстві «Тернопільміськтеплокомуненерго». Він завжди відповідально й пильно ставився до роботи, не припускався помилок та не опускав рук.

Володимир до початку повномасштабного російського вторгнення вже мав досвід бойових дій. У 2014-2015 роках тернополянин обороняв східні рубежі нашої держави у зоні АТО. Коли окупанти вторглись на територію України 24 лютого, чоловік пішов захищати Батьківщину на передову.

Ніс службу в окремій механізованій бригаді в одній з «гарячих» точок. Спокою, цілеспрямованості та холодному розуму військового дивувались всі. Він умів знайти вихід з найскрутнішої ситуації.

На жаль, ворог забрав його життя… 48-річний боєць Володимир Фоменко загинув 9 липня на Донеччині.

– Разом з родиною у цей складний час розділяємо сум втрати Героя та висловлюємо щирі співчуття сім’ї та близьким. Молимося і сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. Світла пам’ять та Царство Небесне Вічна пам’ять Герою України! – висловили скорботу за полеглим на офіційній Фейсбук-сторінці КП "Тернопільміськтеплокомуненерго".

Під дописом про смерть цього захисника сотні коментарів, теплих слів, якими його пригадують та описують рідні й друзі, сотні молитов. Але до кінця висловити свої почуття ніхто не в змозі. Володимир Фоменко віддав за звільнення рідної землі від ворогів найцінніше – власне життя…

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родичам, близьким, друзям, знайомим, бойовим товаришам й усім, хто втратив близьку людину – військового Володимира Фоменка. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Буденчук

    Велика шана і подяка.Слава Герою!Співчуття рідним,друзям,побратимам.

keyboard_arrow_up