Партнер рубрики Події

Борщ із вишнями, який вміють варити в музеї на Тернопільщині, уже готують блогери: зберігайте рецепт

Борщ із вишнями, який  вміють варити в музеї на Тернопільщині, уже готують блогери: зберігайте рецепт
Директор музею Андрій Левчук хоче привернути увагу до багатої української культурної спадщини

Спершу — гречані вареники, а потім — вишневий борщ. Кременецький краєзнавчий музей розвиває гастрономічний туризм.

Торік соцмережі облетіла новина, як у Кременецькому краєзнавчому музеї приготували унікальну автентичну страву «Кременецький вишневий борщ».

Згодом борщ із вишнями варили навіть на змаганні українські міністри. Саме міністр культури Олександр Ткаченко та віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина варили борщ із вишнями на міністерському борщ-батлі.

А вчора, 3 липня, кременецький вишневий борщ зварили в кулінарному блозі Наші Бесаги — їжа та рецепти.

Відео дня

До слова, Кременецький музей і далі працює над створенням автентичного меню локальних страв, як от борщ з вишнями. Першою ж загальновідомою кременецькою стравою є гречані вареники, які без сумніву можна рахувати місцевим брендом.

Наукові співробітники музею опрацьовують біля двох сотень місцевих рецептів, що в свою чергу обіцяє майбутнім гостям краю багато цікавих та унікальних страв, які здавна готували в кременецьких родинах.

Директор музею Андрій Левчук зазначав, що планує створити при музейній установі «Гастрономічну комісію», яка окрім формування та популяризації меню автентичних локальних страв для туристичного бізнесу буде також слідкувати за дотриманням давньої рецептури в акредитованих закладах харчування Кременецького краю.

Також в музеї просять повідомляти про існуючі страви, які здавна готують у Ваших родинах, щоб дослідити їх.

Нагадуємо рецепт борщу з вишнями від кременецького музею:

КРЕМЕНЕЦЬКИЙ ВИШНЕВИЙ БОРЩ

Свині реберця 500 г на 5-ти літрову каструлю, та ¼ півня.
Бадилля петрушки, 2-3 цибулина перев’язуються і на малому вогні 1,5-2 год вариться підсолений бульйон. Додаємо молоду картоплю по об’єму як 2-3 великих картоплини та 1 стакан молодого гороху.
Нарізаємо 12 молодих буряків без гички, пару корінців моркви та петрушки. Шинкуємо середню капусту (1 кг) та додаємо до борщу разом з одним стаканом стиглої вишні. Готуємо зажарку. На столовій ложці смальцю карамелізуємо одну цибулину та додаємо 2 столових ложки борошна.
Все перемішуємо та даємо настоятись. Перед подачею м’ясо поділити порціями, додати сметану та зелень петрушки.

Директор музею Андрій Левчук наголошує, що коли будете смакувати цю страву його рідної Кременеччини, зможете відчути як зупиняється час!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up