“Браво, Тернопіль!”- кричали Каріні Мазурик у Києві

“Браво, Тернопіль!”- кричали Каріні Мазурик у Києві
Після виступу Каріни Мазурик на телепроекті “Крок до зірок” Михайло Поплавський сказав, що її номер тягне не на десять балів, а на всі сто. Разом із танцюристами з тернопільського балету “Альянс” вона виборола друге місце

- Ти зробила шоу! - так оцінив найсуворіший у журі суддя Віктор Шпортько виступ 13-річної тернопільської співачки Каріни Мазурик.
Дівчина стала переможницею Всеукраїнського телевізійного дитячого конкурсу “Крок до зірок”. Завершився він 7 жовтня у Києві.
Каріна вразила журі яскравим номером. Пісню про любов дітей, які є майбутнім та надією світу, співачка виконала емоційно та щиро. Гармонійно доповнили її виступ 16 танцюристів — дівчата у білих сукенках та хлопці у фраках, які танцювали фокстрот. Ідея, сюжет номера, костюми сподобалися суддям. Усі одноголосно проголосували за нього та поставили тернополянці найвищі бали.
- Каріна та учасники балету “Альянс” виклалися на повну. Всім нам було дуже приємно чути не тільки похвали журі, але й вигуки з залу “Браво, Тернопіль!” - пригадує мама переможниці Лілія Мазурик.


Каріна Мазурик - із шести років на сцені. Свою першу перемогу вона отримала, коли дефілювала на сцені як модель під час у конкурсі “Тернопільська панночка-2005”. Потім перемагала на “Міс Бессарабія-2006”, “Інтер-панночка України -2007”. Брала участь у кількох вокальних конкурсах. Стала лауреатом міжнародного конкурсу “Кришталевий жайвір”, дипломантом “Чорноморських ігор -2008” та фіналісткою Всеукраїнського проекту “Діти сонця”.
Зараз дівчина навчається у 8-му класі тернопільської школи №3.
- Каріна їздить до Києва, де додатково бере уроки вокалу, - зізнається мати.
Незважаючи на напружений графік, дівчина встигає добре вчитися у школі та займається бальними танцями в “Альянсі”.
Готувались два місяці
- Проект “Крок до зірок” розпочався у лютому і тривав майже рік. Ми пройшли усі етапи та потрапили у фінал, - пригадує Лілія Мазурик. - Завершилося все телеверсією на Першому національному.
Якщо на попередніх відбіркових турах тернополянка виступала із київським балетом, то у фіналі на сцену вийшла із учасниками тернопільської студії бального танцю “Альянс” і танцювального колективу “Весняний подих”.
- Каріна сім років навчалася у нас бальних танців. Ми не просто вболівали за неї, а перейнялися її настроєм та емоціями, які й відобразили у танці. Ми її чудово відчували і знали, що вона хоче передати зі сцени, - каже керівник клубу спортивного танцю “Альянс” Ольга Полигач.
Співала Каріна зарубіжний хіт американської співачки Шер, а от слова були українськими. Нову пісню тернополянка мала підготувати за дуже короткий термін — два місяці. А ще за цей час потрібно було продумати організацію номера, хореографію та пошити костюми.


— У фінал пройшло 13 дуже сильних конкурсантів. Більшість - зі столиці. Дуже хотілося показати, на що здатні діти з Тернополя. Тому вирішили, що танцюватимуть із Каріною наші, тернопільські танцюристи, - зізнається мати Лілія Мазурик.
Цей вибір був ризикований, зауважує жінка. Однак номер вдався на сто відсотків.
- Ми продумали кожну дрібничку, бо не мали права на помилку, - продовжує пані Мазурик.

Відео дня
>
Запропонував свій вуз
Журі дуже прискіпливо оцінювали кожен виступ.
- Нікому до нас не поставили “десятку”, - пригадує Каріна Мазурик. - Тож ми дуже хвилювалися. Переживання зникло із початком виступу. Я відчувала потужну підтримку на сцені та поза нею.
Співачка зізналася, що непокоїлася за те, як вони з балетом розташуються на сцені.
- Було вісім пар танцюристів. Всі ми ледь помістилися! - згадує дівчина.
Каріна часто пригадує слова найсуворішого судді конкурсу співака Віктора Шпортька. Той сказав, що побачив на сцені гарне шоу. Зізнався, що відпочивав, а не вишукував недоліки. А от ректор Київського інституту культури Михайло Поплавський заявив, що двері його вузу завжди відкриті для таких талановитих дітей.
- Судді відзначили також хореографічну композицію та костюми, - задоволена Лілія Мазурик. – Тут дуже важливо, щоб співак та балет були єдиним цілим.
Після конкурсу “Крок до зірок” Каріна Мазурик вирішила позмагатися наступного року на дитячому “Євробаченні”.
- Хочеться працювати та йти далі. “Крок до зірок” був нелегким, але приємним кроком уперед, - зізнається юна співачка. - Переконана, що попереду - найважливіші перемоги.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up