Партнер рубрики Події

Як Тернопільщина готується до зими та чи планують змінювати комендантську годину

Як Тернопільщина готується до зими та чи планують змінювати комендантську годину

Чи готова Тернопільщина до опалювального сезону та які важливі зміни чекати жителям області?  Про це розповіли на брифінгу у обласній військовій адміністрації 5 жовтня. 

Як розповів голова області, цьогоріч з обласного бюджету на допомогу ЗСУ спрямували 90 млн гривень.

Також Тернопільщина готова до опалювального сезону, запевнили під час брифінгу. Всі 1201 котельні готові до початку роботи.

На випадок відключень світла на території Тернопільщини є 485 пунктів незламності. 158 пунктів наразі вже розпочали роботи. Оскільки відключень світла наразі немає, немає необхідності у роботі всіх пунктів. Однак у випадку необхідності вони всі готові розпочати прийом громадян. Пункти незламності обладнані джерелом електроенергії, інтернетом, мають запас води, ліки, тощо.

Відео дня

У 2023 році з обласного бюджету кошти на облаштування пунктів незламності не виділяли. Цим займались територіальні громади, розповів Володимир Труш. 

У Тернопільській області наразі не планують подовжувати чи скорочувати тривалість комендантської години. Це рішення приймає Рада оборони області, якщо надходить відповідний запит від військових. Наразі таких запитів не було, тож це питання не розглядали. Нагадаємо, на території області комендантська година триває з 00:00 до 5:00.

Більше дивіться на відео: 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up