Партнер рубрики Події

Орендувати житло на Новий рік у Карпатах або Тернополі: ми зробили підбірку помешкань. Дивіться ціни

Орендувати житло на Новий рік у Карпатах або Тернополі: ми зробили підбірку помешкань. Дивіться ціни
  • До Нового року лишається трохи більше місяця. Однак багато людей вже почали готуватися. Дехто планує святкувати вдома, у родинному колі. Хтось – шукає окрему квартиру чи будинок, а дехто готується орендувати будинки на курортах чи в інших областях.
  • Які пропозиції ставлять власники та чи легко знайти квартиру чи будинок, читайте у матеріалі.

Напередодні свят вже з’являються оголошення про оренду квартири чи навіть будинків на Новий рік. Найбільше таких – у курортних містечках та Карпатах.

- Я планую зі своїми друзями та колегами поїхати на Новий рік у Карпати, - розповідає тернополянин Андрій. – Уже почав шукати різні варіанти, але не знаю, як все буде з коронавірусом. Можливо, доведеться все скасовувати. Звичайно, орендувати будинок будемо не на одну ніч, а на дня 3 – 4. Ціни на свята в 3 – 4 рази піднімаються. Але якщо їхати групою, то за оренду буде не так і дорого. Це 1500 – 2000 гривень з людини за хороший котедж.

Однак через пандемію коронавірусу не зрозуміло, як будуть працювати курорти та різні заклади на свята.

Відео дня

- Головна проблема – чи працюватиме все на Новий рік, - каже Андрій. – Ніхто не знає, що буде через місяць. Бо якщо все зачинять на карантин – не буде сенсу і їхати кудись, переплачувати за житло.  

Скільки коштує котедж у Карпатах?

На сайтах - чимало оголошень про оренду будинків та котеджів на новорічні свята. Не в сезон вартість стартує від 700 гривень. Однак все залежить від умов, розташування будинку, наявності різних додаткових послуг – сауна, басейн, баня тощо. Також є мінімальний термін оренди. Щонайменше, це 2 дні. У середньому ж, котедж в Яремче коштуватиме від 1500-2000 тис гривень за добу.

Однак на новорічні свята ціни зростають в 2 – 3 рази.  Котедж за добу обійдеться в 4000 – 8000 тис гривень за добу. Зняти будинок можна щонайменше на 4 дні. Усе залежить від розташування та умов.

Однак бронювати будинок потрібно завчасно. У різних орендодавців є свої пропозиції. Також вони вказують, скільки людей можна розмістити, чи можна заселятись з дитиною або домашніми тваринами.

Ми спробували забронювати котедж та зателефонували до кількох орендодавців. Як розповів власник одного з котеджів, є кілька варіантів за різні ціни від 4000 до 6000 гривень за добу.

- Наразі один з котеджів вже забронювали за 4000 гривень, - розповів орендодавець пан Сергій. – Є ще варіанти за 4500 грн – котедж максимум на 8 людей та 6000 - на 10 людей. Є всі зручності, кухня, пральна машина, інтернет, телебачення. Але мінімум можна орендувати на 4 дні.

Чого чекати від карантину? 

Як розповів пан Сергій, наразі заклади відпочинку працюють, однак чи будуть вони працювати на новорічні свята – ніхто не знає.

- Ситуація більш-менш спокійна, але що там буде далі – ніхто не знає, - продовжує чоловік. – Деякі заклади працюють на виніс. Багато людей запитують, яка ситуація буде, чи працюватимуть курорти. Самі нічого не знаємо. То вже буде видно пізніше.

Як розповідають власники, гірськолижні-курорти скоріше за все працюватимуть, а от з розвагами в закладах ситуація може змінитися.

- Якщо ви сумніваєтесь, чи їхати в час карантину чи ні – краще не їхати, - радить орендар пан Володимир. – Дуже багато людей телефонують, запитують – їхати, не їхати. Це ризик, бо ніхто не знає, що буде далі. Тому якщо ви сумніваєтесь, що все може закритись  – краще не їхати, не витрачати гроші. Якщо ви можете покласти половину вартості оренди авансом і забути за це до новорічних свят – тоді можна ризикнути. Бо цілий місяць чекати, переживати, думати, чи буде все працювати, чи дарма приїдете – воно того не варте. Ще є варіант зняти номер за кілька днів до Нового року. Котедж так навряд чи вдасться орендувати, бо вже люди починають вносити аванси, а от кімнати в котеджах чи готелях можуть бути.

Тому варто добре подумати, чи ризикувати, адже аванс повертати вже не можна буде, якщо ви передумаєте.

Чи є пропозиції у Тернополі?  

Дехто шукає квартири чи будинки на Новий рік у місті. Однак з цим значно важче. Багато власників відмовляються здавати подобово квартири для святкування різних заходів. Про це зразу вказують у оголошеннях, що квартиру здають лише для проживання, а різні святкування заборонені.

Нам вдалось знайти лише одну пропозицію. У звичайний день оренда коштує 350 гривень. Новорічна ніч  - 1600.

- На новий рік здаємо квартиру – 1600 гривень, - каже орендодавець пані Галина. – Наразі я бронь ще не приймаю, бо зарано, але завдаток буде 500 гривень. Минулі роки «заставу» не брала, як буде цього року – ще не знаю. Заселитись на новорічну ніч можна буде з 13 години 31 грудня. Там можна бути до 12 години 1 січня.

Можливо, нові пропозиції будуть з’являтися згодом. Однак навряд чи знайдеться багато підприємливих тернополян, які здаватимуть житло для святкувань.

- Знайти квартиру на Новий рік практично неможливо, - каже студент ТНТУ Денис. – Люди бояться здавати квартиру, особливо студентам. Минулого року намагались знайти місце, щоб відсвяткувати з друзями – не вдалося. Люди, які здають в оренду квартири, впускають на свята або знайомих, або знайомих-знайомих. Бо можуть і понищити, і поламати все, а потім шукай. Тому єдиний варіант – шукати серед знайомих.

А де ви плануєте відзначати Новий рік? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Опитування

Де ви святкуватимете Новий рік?

Скільки коштує тур?

На новорічні свята є і різні пропозиції для відпочинку. Можна поїхати в тур. Найбільше пропозицій до Карпат. Восьмиденний відпочинок у Буковелі обійдеться майже у 8 тис. гривень за людину.  Є і екскурсії в різні міста. Є чимало турів до інших туристичних міст України.  

У вартість зазвичай входить трансфер, проживання у готелі, харчування, кілька екскурсій. Все залежить від конкретної програми та кількості днів відпочинку.

А як ви святкуватимете Новий рік? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Val Val

    Ціни космос. Їдте самі, 20 хв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up