Партнер рубрики Події

Які дерева зрізали на вул. Тарнавського — що кажуть у міській раді

Які дерева зрізали на вул. Тарнавського — що кажуть у міській раді
На підтвердження слів, що дерева були сухими, міськрада надала фото

На видалення п’яти дерев були дозвільні документи. Щодо шостого, чи воно там було, як стверджують читачі, в управлінні ЖКГ обіцяють перевірити. «20 хвилин» також поцікавились, що планують робити на цьому місці.

Дерева на Тарнавського були сухими — і небезпечними як для пішоходів, так і для транспорту, — у міськраді відповіли на запитання журналістів і читачів «20 хвилин» щодо зрізаних дерев на Тарнавського.

Нагадаємо, на вул. Тарнавського, неподалік кільця біля Універсаму, нещодавно зрізали шість дерев. Кілька пеньків зовсім свіжі, повідомила на власній сторінці у Фейсбук тернополянка Людмила Чеховська.

Відео дня

Не надають документів — викликайте поліцію

— Мінус 6 дерев, — написала жінка і виставила відео свіжозрізаних дерев і пеньків на їхньому місці. — Не часто ходжу цим маршрутом, тож не знаю, коли саме це трапилось, але два дні тому сліди були ще свіжими. Троє дерев зрізали давніше, а ще троє дорізали тепер...

Друзі, якщо на ваших очах зрізають дерева — ви хоч підійдіть, зафільмуйте, поцікавтесь документами і хто надав дозвіл на зрізку, пише жінка. А якщо не знаєте, що перевіряти чи не надають документів — викликайте поліцію, бо ж одні мовчать, коли бачать, інші знаходять вже наслідки.

— Тут вже треба створювати каталог-могильник дерев, які знищили на вулицях Тернополя — чи то так званим омолодженням, чи повною зрізкою, коли дерева не були ні аварійними, ні навіть хворими, — обурюється пані Людмила. — Ваші версії, буде МАФ чи бігборд? Як гадаєте, який найефективніший метод боротьби зі знищенням зелених насаджень в місті?

У коментарях Андрій Будзінський пише, що дерева зрізали на початку тижня. Там росли каштани.

— Справедливості заради скажу, що дерева були повністю без листя, тому я нічого не писав. На жаль, управління «екології» не хоче продовжувати лікувати дерева, спробували один раз, їм не вийшло тоді вони вирішили, що ніякого сенсу нема, — написав чоловік. — І Тернопіль залишиться без каштанів взагалі, їх поступово виріжуть всі до єдиного. Цікаво, чи в Європі, звідки прийшла ця хвороба, так само просто вирізають цей вид дерев?

«20 хвилин» звернулись за коментарем до речниці міськради Мар’яни Зварич у суботу, 12 серпня, коли публікували матеріал. Зокрема цікавились, хто і навіщо зрізав поблизу Тарнавського, 1 живі і здорові дерева? Що буде на тому місці? Чи посадять натомість інші дерева, чи є інші плани на цю ділянку, що за кілька метрів до кільця Універсаму?

Що планують на місці зрізаних дерев?

Речниця відповіла, що всі коментарі нададуть у робочий день. Зранку 14 серпня ми отримали відповіді на свої запитання.

— Роботи з видалення п'яти сухостійних кленів та двох сухих туй на вул. Мирона Тарнавського, згідно з відповідними дозвільними документами, проведено силами спеціалізованої організації, — запевнила Мар’яна Зварич. — Там зрізали п’ять дерев, усі сухостійні.

Дозволи на видалення сухостійних дерев надавали. Чи там було шосте зелене насадження, як стверджували читачі «20 хвилин», — управління ЖКГ перевірить, пообіцяли у міськраді.

— На фото чітко видно, що дерева сухостійні, — Мар’яна Зварич надіслала фото редакції на підтвердження своїх слів. — І були небезпечними — як для пішоходів, так і для транспорту.

У коментарях читачі припускали, що може з’явитись на місці зрізаних дерев. Серед варіантів були нові МАФи, іншою була версія, що на тому місці посадять нові дерева. Хтось припускав, що дерева зрізали умисне, аби розширити дорогу, зробивши додаткову смугу руху, аби розвантажити трасу. Адже на цій ділянці щоранку чималі затори.

У міськраді повідомили 14 серпня, що на цій ділянці нічого не планують змінювати, встановлювати чи облаштовувати.

 

Читайте також: 

Тут вже треба створювати каталог-могильник дерев, які знищили: на Тарнавського зрізали шість дерев

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olga Komunitska

    ДОКИ ТЕРНОПОЛЯНИ БУДУТЬ МОВЧАТИ НА ТАКЕ ВАРВАРСТВО МЕРА???
  • Таля Масловська

    Добре, що зрізають сухі дерева...в нас сохне горобина,ніхто не зрізає висохлу високу( треба зробити санітарну обрізку )частину,а там сидять люди,діти за столиком постійно..
  • Anna Yavorska

    Десь в світі садять дерева, а в нас так як все вирізають все що бачать 😡😡😡
  • Lana Stor

    Магазин буде , гроші гроші гроші

keyboard_arrow_up