Партнер рубрики Події

Бути чи не бути Пушкіну у центрі міста? - "20 хвилин" запитала тернополян

Бути чи не бути Пушкіну у центрі міста? - "20 хвилин" запитала тернополян

Повідомлення про те, що петиція щодо демонтажу пам'ятника Олександру Пушкіну набрала потрібну кількість голосів, викликало жваве обговорення на сайті "20 хвилин". Кореспондент поцікавилась у тернополян, що вони думають з цього приводу.

Станом на 13 червня петиція про демонтаж пам’ятника Пушкіну набрала 268 голосів із 250 потрібних, та опитані нами тернополяни не поділяють цього погляду

Приміром, пенсіонер Теодозій закликає тернополян не займатись вандалізмом.

– Я вважаю, що зараз це найменш важливо, – каже пан Теодозій. – Так, зараз між нами йде війна, але пам’ятник пам’ятником. Для чого його чіпати? Не треба руйнувати архітектурних пам’яток.

Відео дня

Тернополянин Іван не за, але й не проти демонтажу.

– Пушкін нам нічого поганого не зробив, – стверджує пан Іван. – Але замість нього можна було б поставити пам’ятник якогось українського письменника.

Світлана каже, що звикла бачити Пушкіна в центрі міста.

– Я сама не тернополянка, – розповідає Світлана. – Але мені здається, що всі вже звикли, що він тут  є. Якби в його діяльності знайшлось щось антиукраїнське, то, може, і варто. Але поки не вбачаю в його демонтажі великого змісту. Тим більше, на демонтаж піде багато грошей, зокрема з наших податків. Тому я думаю, що не зараз і не в такий час.

Пенсіонери Володимир та Дарія теж вважають, що поки що Пушкіна чіпати не треба.

До речі, тернополяни, які хочуть залишити пам'ятник Пушкіна у Тернополі, можуть підписати зустрічну петицію про заборону демонтажу. Станом 13 червня набрала 133 голоси із 250 потрібних. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    бляха, як наші вміють воювати з пам'ятниками, то зараз найбільш важливо, що стоїть пам'ятник Пушкіну?

    на його демонтаж треба гроші, на монтаж нового теж треба, зараз війна в Україні, якщо Ви справжні патріоти а не патріотичні дібіли , то спрямуйте гроші на допомогу людям, які захищають вашу сраку в АТО, тут петиції писати, то не в окопі гнити. писаки хренові.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up