"Був добрим і працьовитим": подробиці трагедії у Теребовлі, де загинув робітник комунального підприємства

"Був добрим і працьовитим": подробиці трагедії у Теребовлі, де загинув робітник комунального підприємства
Фото ілюстративне
  • 55-річний пан Володимир смертельно травмувався під час виконання робіт у КП "Теребовля" 13 січня. На чоловіка впало гілля дерева та травмувало голову. Він помер дорогою до лікарні.
  • Чи є винні у загибелі людини та що про нього розповіли знайомі, читайте у матеріалі. 

Про те, що у КП "Теребовля" стався нещасний випадок, внаслідок якого загинула людина, повідомили у соцмережах. Згодом інформацію підтвердили правоохоронці.

—  Тривожне повідомлення надійшло 13 січня до правоохоронців Теребовлянської поліції від медиків швидкої допомоги.  У райцентрі на набережній річки Гніздна  смертельно травмувався чоловік, —  повідомили у прес службі ГУНП в Тернопільський області.

Виїздом на місце події, працівники поліції з’ясували, що померлий – 55-річний житель села Боричівка.  Чоловік працював різноробочим у місцевому комунальному підприємстві. Того дня він  зрізав та валив сухостій. Одне з дерев падаючи, травмувало потерпілому голову. Потерпілий помер в кареті швидкої допомоги дорогою в лікарню.

Відео дня

"Був добрий та працьовитий"

Чоловік жив у селі Боричівка, що неподалік Теребовлі, у КП працював кілька років. 

Як розповідає односельчанка загиблого пані Оксана (ім'я змінено з етичних міркувань прим.ред.), чоловіка у селі знали та поважали. Йому було 55 років. 

—  Він був добрий та працьовитий, не пив. Як це могло статись, не можу уявити. Завжди відповідально ставився до роботи, —  каже жінка. — Володимир був розлучений. Має двоє дітей. Для усіх, хто його знав, це велика втрата. Важко говорити.

За коментарем щодо ситуації ми звернулись до керівника підприємства Василя Гайдана. Але як виявилось, він звільнився з посади за день до трагедії.

—  Для мене особисто це дуже велика трагедія. Я знав цього чоловіка особисто, приймав його на роботу. І він був дуже відповідальним та добрим. Щиро співчуваю рідним з приводу втрати. Ми сумуємо разом з вами, —  каже Василь Гайдан. — Так склалось, що я вже не працюю керівником підприємства. Звільнився 12 січня, а 13 сталась ця трагедія, я саме перебував на обстеження у лікарні. Думаю, що завтра приїду на похорон. Також допоможу родині усім, чим можу. Мені дуже сумно, що відійшов у вічність такий хороший чоловік. Важко говорити.... 

Куди звертатись, якщо травмувались на виробництві

Справу розслідуватимуть і в Тернопільському обласному управлінні Держпраці. 

—  Про цей випадок ми отримали повідомлення. За даним фактом в управлінні створили комісію для розслідування, —  коментує завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Михайло Бойко. — У комісію увійшли наші працівники, представник підприємства, представник міської ради, профспілкові працівники. Вони розслідують випадок та  передають інформацію до правоохоронців. 

Якщо ви чи ваші рідні отримали травму на виробництві —  ви можете звернутись безпосередньо до Управління держпраці для його розслідування, згідно з визначеним порядком. 

—  Якщо комісія визнала, що травмування чи смерть пов'язана із виробництвом, ми видаємо акт, керівник органу затверджує його, а далі фонд страхування від нещасних випадків виплачує компенсацію людині або сім'ї, —  каже експерт.

За рік 15 людей загинули на виробництвах

Як повідомив Михайло Бойко, у 2020-му році зафіксовано 15 смертельних випадків на виробництвах, у тому числі і смерті лікарів, які загинули під час виконання службових обов'язків у боротьбі з пандемією.

—  Усі матеріали за даними розслідувань, випадками ми відправляємо у правоохоронні органи. Далі вони приймають рішення про те, хто відповідатиме за нещасні випадки або смерті, — говорить пан Бойко. 

Читайте також: Врятувати не вдалося: на Тернопільщині під час обрізки дерев загинув 24-річний чоловік 

Хто відповідатиме за смерть чоловіка, що впав із 10-метрової висоти під час обрізання дерев 

Відомості про подію внесесли до єдиного реєстру досудових розслідувань згідно частини 2 статті 272 ККУ – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.  Слідчі встановлюють детальні обставини.  

Редакція "20 хвилин" співчуває рідним та близьким Володимира з приводу втрати. 

Довідка

Контакти 

Управління Держпраці у Тернопільській області

Адреса: 46008, м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7

Телефон (факс): (0352) 25-45-09

E-mail: [email protected]а

 

Графік роботи:

Понеділок – четвер: 8:00 – 17:00
П’ятниця: 8:00 – 16:00
Обідня перерва: 13:00 – 13:45
Субота, неділя: вихідні

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maria Palanuk

    Царство небесне. Хай земля буде тобі пухом!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up