Був селищним головою, але в перші дні війни став на захист України. Прощаються з Віктором Мирончуком

Був селищним головою, але в перші дні війни став на захист України. Прощаються з Віктором Мирончуком

Україна втратила ще одного патріота і свого захисника. Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою.

Комунікабельний, товариський, співчутливий. Це допомогло Віктору стати спочатку селищним головою, пізніше очолити Скала-Подільську територіальну громаду. Одвовіла дружина Оксана, осиротіли двоє дітей…

9 серпня в зоні бойових дій загинув оператор відділення управління зенітної ракетної батареї однієї із бойових тернопільських бригад ЗСУ, який віддав своє життя в ім’я батьківщини. Україна втратила патріота і свого захисника, колишнього селищного голову Скали-Подільської Віктора Мирончука.

Віктор Павлович Мирончук народився 29 вересня 1973 року в місті Рівне. Згодом родина переїхала до Радивилова. Тут пройшли його юнацькі роки, згодом працював робітником ремонтно-будівельної дільниці. У 90-их роках навчався у Тернопільському педагогічному інституті. З 1998 року працював вчителем історії Скала-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст. Комунікабельний, товариський, співчутливий. Ці риси характеру допомогли йому стати спочатку селищним головою, пізніше очолити Скала-Подільську територіальну громаду. Набув навичок оператора-планшетиста відділення управління зенітної ракетної батареї. Загинув 9 серпня, увечері, в результаті артилерійського обстрілу вогневих позицій української армії на Запоріжжі.  

Колишній голова селища, за покликом серця в перші дні війни став до лав Збройних Сил України, щоб зі зброєю в руках захищати незалежність, свободу та територіальну цілісність нашої держави.

Відео дня

— На жаль, Україна втратила ще одного патріота і свого захисника, — повідомив ТВО начальника другого відділу Чортківського РТЦК та СП Любомир Гуменюк. —Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи.

Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе. Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях, каже воєнком. Вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя та здоров’я захищають нашу державу від російського окупанта. Вічна пам’ять Захиснику України! Героям слава!

Дружили половину життя

Побратима, близьку людину і товариша, з яким дружили ще зі студентських років, втратив тернополянин Олег Вітвіцький.

— Ми разом вчились в педінституті, близько товаришували, він курсом старше, але жили в одному гуртожитку – у нас тоді зібралось хороше товариство, — пригадує Олег Вітвіцький, який зараз теж є воїном ЗСУ. Відчутно, що чоловіку болять оці спогади. Вони водночас теплі і надто гіркі. — Вітя, якого ми називали «Мирон», вчився на географічному факультеті, а я на історичному. І ми так зблизились… Обоє любили футбол і буквально з перших днів осені грали, дивились, вболівали, ходили на стадіон вболівати за «Ниву» - все разом.

Захоплення футболом, спільні інтереси та товариші — це разом із друзями йшло по житті. Друзяки донедавна часто бачились, говорили телефоном. Останнім часом у клопотах через події у країні спілкувались рідше. Олег знав, що «Мирон» воює, але, каже, не думав, що на «нулі». Не завжди є час і можливість зі всіма контактувати.

— Вітя по житті був дуже товариським, веселим, з добрим почуттям гумору, дисциплінованим й відповідальним, — згадує Олег Вітвіцький. — після навчання в інституті вони одружились з Оксаною, однокурсницею. Його дружина зі Скала-Подільської. Так він там і опинився.

Свого часу Віктор Мирончук став селищним головою Скали-Подільської, а через каденцію очолив і новостворену громаду.

«Він був дуже активним головою»

— Він був дуже активним головою, одним з тих, хто ініціював проект «Наша громада», реалізував багато програм і власних, і разом з програмою «Добре» — це американська допомога, інвестиції в громаду, — пригадує товариш.

На останніх виборах Віктор теж балотувався на голову громади. Проте очолити вдруге її не зміг. Пробував реалізувати себе в інших справах, але з початком війни пішов боронити нашу землю.

— Ми після університету з ним підтримували постійно зв’язок, приїжджали до нього в гості, зустрічались формально і неформально, — згадує Олег Вітвіцький. — Вітя був дуже гостинним. Ділився, як справи у громаді, показував, пригадую, як ремонтують школу і приміщення громади, як впроваджують енергозберігаючі системи і переобладнують котельні. Попри все він залишався фанатом футболу і  відроджував його в громаді.

Останній раз, пригадує Олег, вони із Віктором спілкувались похапцем. Віктор поспішав, й Олег вирушав у справах. Хто би знав, що ця зустріч буде останньою…

Певний час думалося, що після трагедії у Часовому Ярі, де загинуло чимало уродженців Тернопілля, невблаганний молох війни покине нашу землю, каже голова Скала-Подільської громади Ігор Лобода. Та в громаду надійшла трагічна звістка про загибель солдата Збройних Сил України, земляка Віктора Мирончука. 

— Депутатський корпус селищної ради, члени виконавчого комітету, працівники апарату та я особисто висловлюємо слова щирого співчуття рідним та близьким загиблого, — каже Ігор Лобода. — Віктор Мирончук свідомо зробив свій вибір боронити рідну землю. Схиляємо голови у скорботі, доземний уклін перед   безмірною втратою рідних. Ми пишаємося, що  знали цього чоловіка, батька, патріота, воїна. Просимо Господа прийняти  світлу душу Віктора до Царства Небесного. Вічна пам'ять Герою! Слава Україні!

У Віктора Маринчука залишились дружина Оксана Орестівна та двоє дітей: донька Тетяна й син Давид.

Чин похорону українського Героя - Віктора МИРОНЧУКА, відбудеться 13 серпня об 11.00 в смт. Скала - Подільська.

Редакція висловлює щирі співчуття дружині, дітям, всім рідним, землякам, побратимам та усім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Катя Черановская

    Вічна пам'ять Герою та співчуття рідним.
  • Віра Горбачевська

    Царство небесне і вічна пам'ять Герою України.
  • Любов Синютка

    Вічна пам'ять  Герою !
    Співчуття  рідним !!!
  • Галина Ожогань

    Вічна пам'ять герою.

keyboard_arrow_up