Частина Тернополя залишається без світла понад 10 годин і більше. А яка ситуація у вас?

Частина Тернополя залишається без світла понад 10 годин і більше. А яка ситуація у вас?

Через масові ракетні удари по енергетичній інфраструктурі, міста України залишаються по 10, а то і 24 години без світла. До життя без освітлення поступово підлаштовуються і жителі Тернопільщини.

Як виглядає без освітлення Файне місто – дивіться у нашому матеріалі. 

Майже вся центральна частина Тернополя у повній темряві. Лише трохи вулиці підсвічують фари автомобілів, світлофори та ліхтарики, що несуть у руках люди. Частина вулиці Руська (від вулиці Богдана Хмельницького і до Центрального універмагу) більш-менш освітлена. Світяться вітрини аптек та магазинів, трохи працюють вуличні ліхтарі, але через один. Бульвар Шевченка також без освітлення. Єдиний ліхтар, що працює, помітили на Театральній площі.

Відео дня

Від Центрального універмагу і до тернопільського ставу майже повна темінь. Деінде працюють світлофори, а підприємці прикрасили вітрини аптек та магазинів гірляндами, що працюють від батарейок.

На площі Героїв Євромайдану ситуація аналогічна. У багатоповерхівках світяться один-два вікна. А ось магазини працюють від генераторів. Це можна зрозуміти від звуків, що видає техніка.

Не освітлюється і торговий центр «Кристал». Вже з торгового центру «Орнава» видніється світло, єдине – у продуктовому магазині трохи зменшили освітлення. Зокрема, вимкнули освітлення над холодильними камерами.

А ось біля «Орнави» одразу в очі кидається невеликий заклад харчування «Мобургер». Він не просто світиться, а ще й прикрашений ілюмінаціями.

По вулиці Митрополита Шептицького деякі заклади громадського харчування, зокрема гастро-паб Nature повністю освітлюється. Навіть деякі ліхтарі на фасаді. А ось поблизу деяких магазинів та аптек також помітили генератори, завдяки яким заклади і можуть обслуговувати клієнтів.

Щодо вуличного освітлення, то не площа Героїв Євромайдану, не Митрополита Шептицького та Торговиця не освітлюються. Єдиний ліхтар помітили поблизу автовокзалу. Повна темінь і поблизу супермаркету Novus. Трохи зорієнтуватися допомагає світло з вітрин. 

А ось по вулиці Князя Острозького майже всі ліхтарі працюють, хоча у квартирах темно. На пішохідних переходах увімкнені навіть по два ліхтарика.

Видно і по вулиці Стрімкій, ліхтарі працюють у повній мірі. Така ж ситуація і по вулиці Ярослава Стецька – у будинках темно, а на вулиці як день.

Світло є в квартирах і працюють ліхтарі на вулиці Шпитальна. Але це не дивно, бо там знаходиться Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги.

Що кажуть люди та обленерго?

Журналісти «20 хвилин» щодня отримують повідомлення та скарги від тернополян щодо аварійної ситуації з електроенергією. Люди пишуть, що змушені по 10-24 години сидіти без світла. А це дуже важко, враховуючи, що у родинах є малі діти.

— Ми без світла від 15:00 23 листопада. Рятуємося з дитиною, як можемо, а їй тільки трохи більше року. Я не можу підігріти їжу, чай. А як купати сьогодні дитину? Я взагалі не знаю. Чому деякі заклади освітлюються? Невже кафе, ресторани, торгові центри важливі владі за звичайних людей? Ми переїхали із зони бойових дій сюди, щоб не сидіти в холоді, а як бачимо, — розповіла жителька мікрорайону Східний Світлана.

Чимало скарг від тернополян ми бачимо і на нашому телеграм-каналі. Люди вже не знають, що їм робити і куди бігти. З їх слів, одні постійно зі світлом, а вони – ні.

—  Вчора було відключення тричі за адресою: вулиця Курбаса, 2. О 07:00 до 11:00 планово, після того о 14:00 до 17:30 – непланово. І о 19:00 до 21:00 – планово, — пише тернополянка Анастасія.

— Бережани від 11 годин вчорашнього дня світло було тільки 2,5 годин. Не пишіть, що ви підключили в області світло, а включіть його і дайте людям результат, який відповідає цим словам, — додав житель Бережан Володимир.

Ми також звернулися до Тернопільобленерго, аби дізнатися, чи застосовуватимуть сьогодні графік віялових відключень і чого очікувати місцевим жителям. Натомість в обленерго нас запевнили, люди без світла – не їх забаганка, адже це аварійні відключення.

Нагадаємо, у Тернополі діють «Пункти Незламності», де ви можете підзарядити гаджети, зігрітися, випити теплий напій. Детальніше про їх роботу та графік читайте у матеріалі: Намети з генераторами та Starlink: ми перевірили, як виглядають пункти обігріву у Тернополі

Тернополяни, а яка ситуація у вас? Пишіть у коментарях, як довго вже без електроенергії та як виходите із ситуації?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (293)
  • Oleksandr Zelenskyi

    Той хер з ним з тим світлом,путін скоро здохне нам гріє душу ця думка. А ми без світла і тепла оцінимо всі ці блага. І більше почнемо розуміти як нашим хлопцям не переливки! А дома без світла і завдяки ім в безпеці! більше молитися  за наших воінів і перемогу!!!!
  • Зоряна Лучинська

    І буде сидіти скільки потрібно,як гидко читати ваші коментарі,такі бідні і нещасні ,а що сказати тим людям які без домівок без ,без рідних залишились
    А що сказати тим героям які у сирих окопах?
  • Luda Chaika

    Yaroslav Kurus в них напевно генератори)
  • Grisha Baliyas

    Народ ви що?... хлопці в окопах взалі без сітла і води, ви про них хоть подумали?

    Stefaniya Herovych reply Grisha Baliyas

    Напевно ти теж в окопах

    Stefaniya Herovych reply Grisha Baliyas

    Григорій Баляс А ти тоже в окопах

keyboard_arrow_up