Партнер рубрики Події

Через комунальників у дворі - власна ковзанка. Стрічку-огорожу майже непомітно

Через комунальників у дворі - власна ковзанка. Стрічку-огорожу майже непомітно
  • Якщо хтось з немісцевих заїде в темноті, чи дитина яка впаде і покалічиться – хто відповідатиме?
  • Завершити благоустрій не було можливості, бо на водопроводі на бульв Петлюри була аварія. Без води на Святий вечір могла б залишитись частина мікрорайону.
  • Засипати яму і привести все до ладу працівники водоканалу обіцяють вже 11 січня.

 

На яму, завглибшки понад 4 м, яку вирили працівники «Водоканалу» ще напередодні Різдва і досі не засипали, поскаржились до редакції мешканці вул. Карпенка, 18.

Люди кажуть, що туди стікала вода. І невдовзі на місці утворилась ковзанка.

Огороджене місце ремонту було тонкою стрічкою, яку вже давно порвав вітер.

Відео дня
  • Якщо хтось з немісцевих заїде в темноті, чи дитина яка впаде і покалічиться – хто відповідатиме? – поскаржились до редакції мешканці вул. Карпенка, 18. – Стрічки не видно. Все розуміємо – були свята. Але вже можна бодай засипати той котлован? Зараз вечір, 10 січня, - був цілий робочий день. Сюди навіть ніхто не навідався.

Почали копати яму ще 4 січня, розповіли мешканці. З 4 до 6 січня перекривали холоду воду, але поломки не усунули. Шостого під вечір включили воду і поїхали, а яму залишили.

- За свята натік цілий басейн, який перетворився на ковзанку, - каже мешканка будинку пані Лариса. – 10 січня теж не помітила жодної техніки. Скільки це все тут буде у такому стані? Напевно, чекатимуть весни, поки лід розтопиться.

Ми поцікавились у КП «Тернопільводоканал», що ремонтували комунальники і коли яму планують засипати.

Передали інформацію й депутату цього округу. Той обіцяв пришвидшити роботу водоканалівців.

  • Повідомлення про поступлення води в підвальне приміщення житлового будинку, що на вул. Карпенка, 18, надійшла до диспетчерської служби КП "Тернопільводоканал" 4 січня о 9.31 від жеку, - розповіла начальник відділу водопровідно-каналізаційних мереж КП "Тернопільводоканал" Ганна Загородна.

За вказаною адресою виїхала чергова бригада диспретчерської служби підприємства. Обстеження показало, що причиною підтоплення підвалів є приховане пошкодження, що виникло на водопровідній мережі, - зазначає пані Ганна. - Ліквідація аварійної ситуації ускладнилась декількома чинниками.

Найперше, оскільки пошкодження було прихованим, то довелось здійснити кілька пробних розкопок на глибину близько 4 метрів, аби виявити точне місце пориву. Розкопки показали, що порив трапився у трьох місцях, і коли у двох можна було обійтись ремонтними роботами, то одну з ділянок необхідно було замінити. Роботи з ліквідації аварійної ситуації тривали упродовж 4, 5 та майже до 15 години 6 січня, пояснили у КП «Тернопільводоканал».

  • Ремонтні роботи було здійснювати важко і через погодні умови, і через значну глибину розкопок, і через траєкторію пролягання труби, - каже Ганна Загородна. -  Окрім того, дуже заважала і затримувала виконання ремонтних робіт наявність у охоронній зоні водопроводу бетонного паркану, бордюрів та автостоянки.

6 січня ремонтні роботи було завершено, здійснено заміну двох метрів аварійної ділянки водопроводу, відновлено водопостачання будинку та частково проведено благоустрій розкопки.

- Завершити благоустрій повністю не було можливості, оскільки виникло пошкодження на водопроводі на бульварі Петлюри, через яке без води могла на Святий вечір залишитись частина мікрорайону в районі бульвару Петлюри-вул.Купчинського, - пояснила Ганна Загородна.

Роботи із завершення благоустрою розкопки на вул. Карпенка, 18, працівники КП "Тернопільводоканал" планують здійснити 11 січня.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    а коли підтане, то там ше може і хтось втопитись

    Надкерничний Тарас reply Piter Savka

    Pider Savka

    Надкерничний Тарас reply Piter Savka

    бажано щоб це був ти

    Piter Savka reply Надкерничний Тарас

    Не бажай нікому зла,бо будеш мати погану карму і колись в тебе не встане і буде біда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up