Партнер рубрики Події

Через нерозчищені дороги в Тернополі затори та аварії

Через нерозчищені дороги в Тернополі затори та аварії
  • Від сьомого січня Тернопіль замітає снігом.
  • Через негоду рух на дорогах ускладнений, десятки авто застрягли в заторах.
  • Читачі скаржаться у редакцію на поганий стан доріг: кашу та лід. 

У соціальних мережах тернополяни нарікають на роботу снігоочисних служб. Тернополяни запевняють, дороги та тротуари розчищають погано.

Через що у місті вже другий день поспіль не лише утворюються затори. Зранку 8 січня, як повідомляють читачі, варія сталася на перехресті Бандери-Слівенська-Коновальця. Також про ДТП повідомляють і біля Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки. І це ще не всі...

Відео дня

Читачі «20 хвилин» повідомляють до редакції про затори біля Тернопільської міської дитячої поліклініки. Зі слів пана Сергія, від вулиці Митрополита Шептицького до поліклініки їхав понад 10 хвилин.

— На Гоголя дуже складна ситуація. Весь транспорт стоїть, бо маршрутки через лід під снігом не можуть самі рушити Люди пхають громадський транспорт. Затори дуже великі, — розповідає пан Сергій. 

Також чималі затори на вулиці Руській та біля дамби Тернопільського ставу. Водії наголошують, весь транспорт просто повзає від ранку і навіть не скажеш, що вночі працювала снігоочисна техніка.

Будьте уважні!

Водії Тернополя звертаються до пішоходів з проханням бути обережними, уважними на дорогах та дотримуватися всіх правил.

— Через кашу та лід на дорогах транспорт може занести, що спричинить біду. Не треба вибігати на пішохідний перехід, бо ви побачили зелене світло на світлофорі. Краще подивіться в різні сторони. Якщо транспорт стоїть, то переходьте. Через негоду водії можуть просто не впоратися з кермуванням, — каже водій Сергій. 

Патрульна поліція в Тернопільській області рекомендує громадянам утриматись від далеких поїздок власним транспортом.

Чи працюють комунальники?

У Тернопільській міській раді журналістам «20 хвилин» наголосили, за допомогою 31 одиниці снігоочисної техніки проводили механізоване очищення доріг та тротуарів у Тернополі цієї ночі.

— У центральній частині міста та інших мікрорайонах проводили механізоване посипання і прогортання проїзних частин піскорозкидачами, підмітання тракторними щітками і бобкатами тротуарів та пішохідних зон, прогортання і посипання тротуарів тракторами із навісним посипальним обладнанням, — кажуть у міській раді.

Та чи працює снігоочисна техніка на дорогах зранку восьмого січня? Ми запитали у речниці Мар’яни Зварич.

— У зв’язку і з прогнозованими опадами снігоочисна техніка продовжує роботу на магістральних та інших проїзних вулицях міста. Тож просимо тернополян та гостей міста не залишати автомобілі на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу, — повідомили журналістам.

Станом 11.00 восьмого січня комунальні служби продовжують проводити очищення від снігу та протиожеледні заходи. Загалом наразі у центральній частині міста та різних мікрорайонах міста працює 31 одиниця снігоочисної техніки.

Також станом на 12.00 у місті створили дві додаткові бригади двірників, у складі понад 70 осіб, які працюють над розчищенням тротуарів загального користування. Адже за даними відділу техогляду, лише 45% усіх тротуарів у Тернополі можна прибрати механізовано.

ОНОВЛЕНО 16.58! У зв’язку з тим, що за таких низьких температур поливання соляною ропою є неефективним, адже вона замерзає та утворює ожеледицю, у місті проводять додаткові заходи. Так, спецтехніка буде працювати до вечора. З 20.00 та в ніч з восьмого на дев'яте січня на шляхах та магістральних вулицях додатково працюватиме для посипання проїзних частин та прогортання снігового накату 28 одиниць техніки.

У нічну пору доби комунальні служби проводитимуть повторне прогортання та посипання вулиць, прогортання та підбивання валів автогрейдером, механізоване підмітання тракторними щітками тротуарів та пішохідних зон. За потреби також буде проведено з 5.00 9 січня додаткове посипання проїзних частин та тротуарів піскорозкидачами.

УВАГА! При виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +380 067 447 3278, або на «Гарячу лінію» 1580.

Оперативно про ситуацію на дорогах у Тернополі читайте в нашому телеграм-каналі.

Яка ситуація у вашому мікрорайоні? Розповідайте та залишайте фото в коментарях.

Читайте також:

Прогнозують мороз 20 градусів, але діти до школи на Тернопільщині підуть

Через негоду вилетіла в кювет: тернопільські патрульні визволили водійку зі снігової пастки

Як не дати замерзнути своєму авто в мороз? Інструкція

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Руслан Середа

    За то ялинка є !!!
  • Ira Lutsik-Ponomarenko

    Наступила зима,пішли затори. Але це не тільки в Тернополі таке робиться, це майже по усіх містах, такий коолапс.
  • Читач12

    Валерій к ти виходив на двір. А я їхав в 6 ранку.
  • Петро Біловус

    А хто знав,що буде зима!

keyboard_arrow_up