Через стійкий запах від котельні на Купчинського мешканці Корольова викликали поліцію

Через стійкий запах від котельні на Купчинського мешканці Корольова викликали поліцію
Тернополяни неоднаразово влаштовували пікети під міськрадою та під КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" проти будівництва семи торф'яних котелень. Люди переконані, що такі котельні можуть зашкодити і здоров'ю, і екології. Попри протести, звернення у поліцію, кримінальні справи та суди, будівництво таких котелень майже завершилось. фото - з акції протесту під міськрадою

Мешканці будинків поблизу торф'яної котельні на Купчинського,14 а підозрюють, що нещодавно її запускали. Адже   багато з людей відчули запах, аналогічний тому, який був під час роботи цієї котельні в тестовому режимі в січні-лютому 2017 року. В КП «Тернопільміськтеплокомуенерго»  таку інформацію спростовують. 

В тепломережах кажуть, що, можливо, якісь  ремонтні роботи і проводились, але дозволу на запуск не було.  Адже ще нема усіх дозвільних документів на роботу торф’яної котельні. 

- Ввечері 23 січня, десь о 17.00 – 20.00 усі ми почули сильний запах з вулиці. Провітрити квартиру, бо просто не можна було дихнути, настільки стійким був запах  з вулиці, - розповідає одна з активісток Лілія Майка. – Почали списуватись  одне з одним в соцмережах, аби переконатись, що щось таки відбувається. Вийшли на вулицю мешканці з Корольова,10 а, Корольова, 12а.  Запах був схожим на той, який стояв у нас на вулиці під час роботи  торф’яної котельні в тестовому режимі на початку минулого року.  Далі пішли на територію котельні, але запах вже  на той час почав слабнути.

Одна із мешканок, за словами пані Лілії, викликала поліцію.  Люди написали заяву, патрульні взяли пояснення. 

- Точно такий же запах був і 17 січня, але не настільки стійкий, -  додає вона. – Відтак тоді поліцію ми не викликали. Але цього разу люди чисто візуально помітили, що перед тим  змінились і клуби диму. Вони були не такі, які є зазвичай від спалювання  газу. Тому, коли згодом почули запах, то припустили, що це може бути пов’язано із роботою котельні.

Підтвердили виїзд на місце і у патрульній поліції. Тут кажуть,  що виклик отримали 23 січня о 22. 20. Приїхавши, обстежили територію, відібрали пояснення  та заяви. Їх передали до відділку поліції. 

Чи могла працювати котельня  та чи готують її до запуску, ми запитали в директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумак. 

- Ще ніхто не давав дозволу цього робити, - каже він. – Адже ще нема усіх дозвільних  документів.  Коли їх отримають, тоді і зможуть запускати. Але коли це буде, не знаю, бо дозволами займається наш партнер, що і вироблятиме теплову енергію. Можливо, на цій котельні якісь ремонтні роботи здійснювали. Зараз іде проектування зовсім інших речей. Але точно ще нічого не могло працювати, бо дозволу на запуск ніхто не просив. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Жижіна

    На вулиці Л.Українки також стоїть нестерпний запах, від якого першить у горлі.
  • Serhii Ryzhenko

    20хвилин ---підараси
  • Петро Білецький

    То ваші йолки горять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up