Через телефони двох учнів вигнали із ЗНО і поставлять за ДПА в атестат одиниці

Через телефони двох учнів вигнали із ЗНО і поставлять за ДПА в атестат одиниці

Втратили свій шанс вступати у ВНЗ через порушення під час здачі ЗНО  на Тернопільщині поки що двоє учнів. Для них вступ у виш закінчився видаленням з аудиторії ще на першому ж тестуванні з української мови і літератури через мобільні телефони.


За ДПА з мови, яку  обов’язково  здають у формі ЗНО, у атестат їм поставлять один бал. 


-  ЗНО пройшло з таких предметів – української мови і літератури, німецької, французької, іспанської, англійської і математики, - каже заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк. -  Під час цих тестувань в нас було  лише два видалення з аудиторії, і то – на першому ж тестуванні.  – Під час технологічної перевірки  перерви, з використанням металодетектора, в двох дітей знайшли  мобільні телефони. Як результат  - вступати у вищий навчальний заклад вони зможуть, результат їхнього ЗНО буде анульований, а за ДПА в додаток до атестату їм поставлять один бал. Здавати дві інших ДПА, які також цьогоріч проходять у формі тестування, вони зможуть.


Більше порушень поки що не було ніяких. Явка дітей загалом на ЗНО, за словами пана Шайнюка, цьогоріч є високою. А саме: з української мови і літератури  - понад 95,6 %, з іноземних мов – 94%, і з математики – 95%. Діти, які не змогли прийти на тестування з поважних причин, мають шанс пройти ЗНО під час додаткової сесії. 

- Під час реєстрації на додаткову сесію слід представити документ, який засвідчує поважність причини відсутності, - додає він. – Додаткова сесія відбуватиметься 3-12 липня у місті розташування Регіонального центру з оцінювання якості освіти, тобто у Івано-Франківську.

Відео дня


Додаткову сесію, за його словами, лишень раз,  у 2014 році, проводили у Тернополі.  Адже тоді в Івано-Франківську і так було зареєстровано багато дітей на додаткову сесію з Луганської, Донецької областей, Криму.  Зараз же на Тернопільщині мало дітей реєструються на додаткову сесію.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    І ,що з того ,що їх зловили з мобільними телефонами ,і 1 бал до атестату поставили це все х...... оскільки зараз можна і без довбаного ЗНО поїхати в Польшу і там поступити, і х... ложити на цю галіму освіту  де в тих інститутах крім теорії і шкільного шлаку більше нічого не вчать . Я вважаю ,що ЗНО це не показник оцінювання знань оскільки не всім дано знати ту математику,історію , літературу ,хімію, фізику . Може бути так ,що один буде знати на 12 всі шкільні предмети ,а в інституті навчаючись на спеціальність він буде нулячим . Так само той ,що просто не сприймає шкільні предмети буде мати низький бал ,а в інституті з нього буде фахівець . Так ,що нех...... оцінювати людей по шкільних предметах треба дивитися ,що людина реально може робити  ,і де її стихія .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up