На Тернопільщині священникам рекомендували проводити богослужіння на свіжому повітрі

На Тернопільщині священникам рекомендували проводити богослужіння на свіжому повітрі

На засіданні ради церков Тернопільщини обговорили перспективу впровадження заходів,
спрямованих на мінімізацію ризику поширення коронавірусної інфекції.

Незважаючи на відсутність зафіксованих випадків коронавірусу на території Тернопільщини, в області реалізують ряд запобіжних дій, що стосуються зменшення кількості мастштабних заходів чи великого скупчення людей.

10 березня питання максимальної безпеки людей під час церковних богослужінь обговорили учасники засідання ради церков. Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

"Інфекція, з якою зараз бореться Італія та багато інших країн, поширюється надто швидко. Ми намагаємось максимально підготувати медичні заклади області та медпрацівників до можливої її появи на території Тернопільщини. Однак найдієвіше, що ми можемо зараз зробити - докласти максимальних зусиль для її запобігання. Відвідування храмів - особиста справа кожного, наш обов'язок - зробити це якомога безпечнішим. Сподіваюсь на розуміння представників усіх релігійних конфесій та прихожан", - наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук.

Відео дня

Виконувач обов'язків керівника обласного лабораторного центру Оксана Чайчук оголосила ряд дій, за домогою яких можна знизити рівень поширення будь-якої інфекції під час церковних богослужінь. Серед них - здійснення вологого прибирання дезинфікуючими засобами та провітрювання храмів, використання одноразового посуду під час причастя, тимчасове припинення занять у недільних школах, проведення богослужінь на свіжому повітрі, зменшення кількості або тривалості богослужінь.

Нагадаємо, раніше МОЗ поширювало мультфільми, що треба знати про коронавірус і як захиститися від коронавірусної інфекції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олика Зорина

    Богослужіння це ж  Скупчення людей.   Який сенс в карантині , якщо він вибірковий.
  • Іра Мацюх

    Головне щира молитва ,а де вона значення немає
  • Патріот

    Скоти,ніяк ненажеруться
  • Oksana Dovgan

    Сидіти всім вдома, як хочете бути здоровими, в Італії заборонено служби Божі.

    Іван Вальків reply Oksana Dovgan

    хоч в цьому з вами погоджуся )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up