Партнер рубрики Події

Чи є ажіотаж у квіткових крамницях у День закоханих: ми перевірили

Чи є ажіотаж у квіткових крамницях у День закоханих: ми перевірили

До Дня всіх закоханих раніше в місті був чималий ажіотаж, особливо у квіткових крамницях. Як цьогоріч? Що купують і дарують? Чи є попит на квіти? Ми вирішили перевірити. 

Спускаючись від «зеленої церкви» до квіткового ринку зранку 14 лютого, журналіст побачив лише пару продавчинь. У них були букетики підсніжників та  тюльпанів.

На самому ж ринку зранку ще не видно великого руху. З десяток чоловіків періодично обходять квіткові крамниці та вибирають букети, або ж прийшли забрати замовлення. Продавці між собою говорять, що мало покупців.

 

Відео дня

Що говорять у крамницях?

У переддень 14 лютого, завітавши в крамницю квітів Flora de Luxe за адресою площа Героїв Євромайдану, 9 ми побачили декілька працівниць, що виконували замовлення та клієнтів, які періодично заходили забирати чи замовляти квіти. У День закоханих чоловіки прийшли вже були активніші. 

Флористка Софія каже, що замовлень багато, переважно вони надходять з соціальних мереж, а також і клієнти телефонують особисто. Передзамовлення приймали ще з 12 лютого. Також квіти для своїх других половинок часто замовляють військові, переважно з доставкою. 

Флористки квіткового салону Floriya, що на вулиці Митрополита Шептицького, 6Б, теж не сидять без діла, а формують букети на замовлення та на вітрину. 14 лютого сюди також періодично приходять чоловіки, щоб придбати чи забрати замовлений букет. Працівниці кажуть, що на День закоханих мають чимало замовлень. Військовослужбовці також замовляють тут букети для других половинок, для донечок з доставкою, так як самі не в змозі бути з сім’єю у це свято.

Флористок у квітковому магазині «Фантазія» (площа Героїв Євромайдану, 6) ми також застали за роботою. Кожен з них творив квіткову композицію. Флористка Єва говорить, що напередодні Дня святого Валентина зросла кількість замовлень, а саме з інтернету.  Замовляють як вже постійні клієнти, так і вперше.

А от у галереї квітів «Ігор», що на бульварі Тараса Шевченка, 37, працівниця Надія розповіла, що цього року немає ажіотажу.

— Колись букети замовляли за тиждень чи навіть за два тижні наперед, а цьогоріч все в останні дні — каже вона.

Також пані Оля, власниця квіткового кіоску на квітковому ринку  поряд з крамницею Floriya, впевнена, що ажіотажу на квіти цього року не буде. 

— Зранку ще немає багато клієнтів. Але прогнозую, що до вечора буде більше, бо чоловіки повертатимуться з роботи і зайдуть купити букетик для коханої. Війна, — розміроквоує жінка.

Про подібну ситуацію говорять і власники квіткового магазину VAZA (вулиця Патріярха Мстислава, 1). Замовлень на 14 лютого заздалегідь не отримували, та й мала кількість людей приходить, щоб купити квіти. 


 

Які квіти найактуальніші

Флористи розповідають, що найчастіше зараз купують троянди та тюльпани, хоча зі списку не варто виключати півонії, ранункулюс. А от маргаритки важко зустріти в переліку, хіба що в композиції з іншими квітами. Вартість троянд різна. Приблизно 60—100 гривень. А от ціна тюльпанів — 30—40 гривень.

В останні роки, додають працівники крамниць, через багату кольорову гаму беруть букети в різних кольорах, не лише класичний червоний чи білий. Хоча все ж знаходяться поціновувачі класики.

Самі ж композиції флористи формують на споживача різної категорії. Від 200 приблизно гривень і більше. Можуть бути замовлення і на суму декілька тисяч гривень. Середня ж вартість букета у крамницях цього року — 600—800 гривень. 

Автор Андрій Менько

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Зюман Алёна

    Комунальне - "миллион - миллион алых роз"!
  • Natalia Veresklya

    Війна-Валентина-Кохання-квіти?Ви про що?Хіба зараз до цього?

    Vlad Vlad reply Natalia Veresklya

    Natalia Veresklya ніхто не купив квітів?)
  • Tanya Tanita

    Дурню якусь виставляють, більше проблем немає.
  • Іванка Найда

    Я була вшоці, коли побачила на сторінці одного квіткового магазину "Віп-тюльпан" за 100 грн штука! На вигляд як звичайний добре розкритий тюльпан.

    Іванка Найда reply Іванка Найда

    Olha Hrynchuk а сьогодні у них тюльпан 30 грн, а вчора був 50 за штуку. Немає ніякого контролю

    Olha Hrynchuk reply Іванка Найда

    Іванка Вінс- Найда Головне -----назвати квітку....така й буде ціна!!!!

keyboard_arrow_up